Verenigingen

Roeivereniging De Stern winnaar van de Kiwa Clean-Up Challenge

Binnen de roeisport zijn we afhankelijk van schoon roeiwater. Samen met Kiwa, partner van de TeamNL vrouwenploegen, nodigden we afgelopen maand alle roeiverenigingen van Nederland uit om mee te doen aan de Clean-Up Challenge. De inzending van Roeivereniging de Stern heeft de Clean-Up Challenge gewonnen en krijgen clinic van de TeamNL Roeisters!

Roeivereniging De Stern

Roeivereniging De Stern uit Velsen ruimt rommel op in het Noordzeekanaal en maakt daar een compilatie van resulterend in onderstaande video. Deze inzending geeft je écht een kijkje in de opruimdag en het resultaat van het opruimen; een flinke berg afval. Zij zijn daarmee de terechte winnaar van de Clean-Up Challenge en winnen de roeiclinic van de TeamNL Roeisters.

George Evers namens Roeivereniging De Stern: ”RV De Stern ligt in aan het Noordzeekanaal, een druk bevaren water van IJmuiden naar Amsterdam. We delen het water met zeeschepen, cruiseschepen en de pleziervaart. We zijn als leden van De Stern trots dat we een bijdrage kunnen leveren aan het schoonmaken van het kanaal, maar we waren ook verbaasd over wat we aantroffen op de wal, zoals te zien is in ons filmpje. Volgend jaar gaan we weer aan de slag, maar dan gaan we samenwerken met andere clubs langs het kanaal.”

‘Er ligt teveel plastic voor onze club alleen. We doen daarom een beroep op een ieder: houd het kanaal schoon!’

Roeivereniging De Stern

Runner up: Roeivereniging De Kop

De jeugd heeft bij Roeivereniging De Kop in Schagen de taak om het water rond de vlotten schoon te houden: ”We zijn het dus gewend om wekelijks een rondje te lopen en de rommel op te ruimen. De challenge heeft ons nog wat extra in de actiestand gezet. Ons jongste lid heeft een prachtige tekening gemaakt voor op de afvalemmer, wat overigens al een vondst uit het water is geweest, en het heeft onze oudere leden geïnspireerd om met ons mee te doen. Leuk voor de onderlinge saamhorigheid!” Bedankt voor jullie deelname Roeivereniging de Kop, het roeikledingpakket komt jullie kant op.

‘We zijn het dus gewend om wekelijks een rondje te lopen en de rommel op te ruimen.’

Roeivereniging De Kop

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Nieuws

Erasmiaans Gymnasium wint Nationaal Schoolroei Kampioenschap 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!