Verenigingen

Roeivereniging Triton klaar voor introductieweek met strenge coronaregels

De introweken van studentenverenigingen mogen doorgaan met strenge coronaregels. En dat is maar goed ook, vindt de Utrechtse roeivereniging Triton. “Want hier is juist de ruimte en de organisatie om het goed te doen.” EenVandaag publiceerde onderstaande video.

Donderdag 6 augustus hebben minister-president Rutte en minister de Jonge een persconferentie gegeven. Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd, onder meer voor de introductie activiteiten. Voor studentensportverenigingen houdt het in dat fysieke introductie-activiteiten slechts zijn toegestaan voor zover gericht op sport en studie, en onder strikte voorwaarden:

  • zonder alcohol,
  • in kleine groepen, op anderhalve meter,
  • met een eindtijd van 22 uur ‘s avonds.
  • Bovendien moet de leiding van de betrokken instelling en de voorzitter van de Veiligheidsregio hebben ingestemd met de activiteiten.

De KNRB denkt graag mee hoe we met elkaar wervende activiteiten vorm kunnen geven en daarbij de landelijke regels in acht te nemen. Ook biedt de Nederlandse Studenten Roei Federatie de komende weken ondersteuning bij het uitwisselen van informatie over de komende introductieweken. Eventuele vraagstukken en verschillen tussen universiteiten kunnen op deze manier met elkaar besproken en gedeeld worden.

Lees meer informatie op KNRB.nl.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Heats, 'races for lanes' en meer op dag 1 van World Cup II

Nieuws

Zo staat het ervoor in het Eerstejaarsklassement

TeamNL Roeien

Veertien Nederlandse boten aan de start van World Cup II

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!