Verenigingen

Sportspecifiek protocol roeien

Blijf thuis en hou vol! Met die oproep was de minister-president gisteravond buitengewoon helder. We zijn nog lang niet van het corona virus af. Ondanks de paar versoepelingen van de maatregelen wil hij achteraf geen spijt krijgen van het te snel loslaten van alle maatregelen die zijn genomen om het virus in te dammen.

We moeten ons voorbereiden om de roeisport beetje bij beetje te ontsluiten en roeimogelijkheden bij de roeiverenigingen weer mogelijk te maken. Dat doen we met elkaar en stap voor stap omdat het zorgvuldigheid vraagt. Het KNRB-bestuur heeft het sportspecifieke protocol roeien vastgesteld om hierbij roeiverenigingen te voorzien in de eerste stap. Dit protocol en meer informatie is te vinden op de KNRB-website.

Topsport en Evenementen
Ook heeft het kabinet besloten tot verruiming van de trainingsmogelijkheden voor topsporters op aangewezen topsportlocaties. De KNRB is in overleg met NOC*NSF wie tot de categorie topsporters gerekend wordt en hoe de topsportlocaties worden aangewezen. Nadere informatie daarover volgt.

Het kabinet heeft het verbod om vergunningsplichtige en meldplichtige evenementen te verlengen tot 1 september. Bekijk de kalender om te zien welke roei evenementen er geannuleerd zijn. Op 24 april volgt nadere informatie over de roei-evenementen na 1 juni.

Online kennissessies
Van belang is dat wij allemaal willen dat we weer op een verantwoorde manier kunnen starten met roeien; laten we van elkaar leren. Daarom is er op dinsdag 28 april, woensdag 6 mei en donderdag 7 mei de mogelijkheid om in een online overleg, kennis en ideeën uit te wisselen. Deze sessies zijn van 20:00 uur tot 21:00 uur. Mocht je interesse hebben, geef je dan op middels dit formulier. Er is een maximum van 15 deelnemers per sessie, bij overvraging plannen we extra data in.

Coverfoto © Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Heats, 'races for lanes' en meer op dag 1 van World Cup II

Nieuws

Zo staat het ervoor in het Eerstejaarsklassement

TeamNL Roeien

Veertien Nederlandse boten aan de start van World Cup II

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!