Verenigingen

Stem op de Vrijwilliger van het jaar

Merijn Soeters

Elke roeivereniging heeft ze: de vele vrijwilligers die ervoor zorgen dat iedereen kan roeien en verenigingen zich kunnen blijven ontwikkelen. Dit is de stempagina van de Vrijwilliger van het jaar verkiezing 2021.

Belangrijke data

  • Vrijdag 26 november t/m zondag 12 december:
    Start eerste stemronde
  • Woensdag 22 december t/m zondag 16 januari:
    Bekendmaking top 3 & start tweede stemronde
  • Begin 2022:
    Bekendmaking winnaar

De spelregels

Je kunt drie stemmen uitbrengen op jouw favoriete vrijwilligers via onderstaand formulier. Klik drie vrijwilligers aan, vul je gegevens in en druk op versturen.

Bekijk hieronder alle inzendingen, lees de motivatie van hun inzender(s) en breng je stem uit.

 Mijn favoriet

Mats van Slooten (KGR de Hunze)

Eline Paas: "Zonder Mats zou onze vereniging niet hetzelfde zijn. Hij heeft zo veel uren zitten in het opknappen van boten, van de zaal en van de keuken. Verder is hij een gewilde stuur die zorgt voor een fijne sfeer. Het maakt niet uit wat er moet gebeuren op de Hunze, Mats kijkt hoe hij kan helpen en maakt er altijd tijd voor vrij."
 Mijn favoriet

Jan Klerks (die Leythe)

Corné de Koning: "Sinds 2015 is Jan al vrijwillig bondscoach van het Pararoeien. Onder zijn leiding heeft de Nederlandse PR2-ploeg zich ontwikkelt tot één van de beste ter wereld. Meerdere WK-titels en een paralympisch zilveren medaille zijn er onder zijn leiding gewonnen. Daarnaast is hij ook al jaren binnen zijn eigen vereniging die Leythe coach van de jeugd."
 Mijn favoriet

Lotte Burgers (AASR Skøll)

Els Hertog: "Lotte zet haar talent voor fotografie al seizoenen lang belangeloos in voor onze vereniging. Bij ieder bijzonder moment is Lotte aanwezig om het te vereeuwigen met haar camera. Daarmee helpt ze niet alleen de vereniging vooruit, maar geeft ze heel roeiend Nederland mooie herinneringen aan hun races. Tijdens haar bestuursjaar heeft ze als Secretaris veel werk gestoken in een nieuwe branding en sociale media strategie en hier een nieuwe commissie voor opgericht. En, misschien wel het belangrijkst: ze is altijd bereid om iedereen te helpen."
 Mijn favoriet

Janine Vermeij-Post (TRV Tubantia)

Cas Ebenau: "Janine is altijd vrolijk en vriendelijk. Ze staat altijd klaar om iedereen te helpen, waarmee dan ook. Ze heeft een heldere kijk op dingen en een eigen visie maar staat altijd open voor inbreng van anderen. Naast haar bezigheid als instructeur is ze actief bij de jeugd. Ze motiveert en stimuleert, probeert nieuwe jeugd te enthousiasmeren en binnen de vereniging te halen. Ze organiseert activiteiten voor de jeugd en geeft niet op als Corona het allemaal moeilijker maakt. Haar online conditietraining was een groot succes."
 Mijn favoriet

Mireille Vrijenhoek (Aquarius)

Judith La Lau: "Mijn eerste contact met de vereniging. Mireille trekt de kar op elke denkbare wijze. In de zomer om half 7 roeien, goede vibes, volop initiatieven en een positieve geest. Nieuwe leden gaan er weer komen begin 2022, voornamelijk door Mireille, top! DANK IS GROOTS!
 Mijn favoriet

Monika Roeling (ERV Beatrix)

Suzanne Mol: "Als coach en instructeur bij ERV Beatrix én als onderdeel van de KNRB Junioren Commissie zet Monika zich al jaren in voor roeiende junioren in heel Nederland. Zo was zij dit jaar één van de initiatiefnemers van het Crazy22 event en bedenkt ze vele andere leuke ideeën en initiatieven om het junioren roeien te bevorderen."
 Mijn favoriet

Lisanne van der Beek (Asopos de Vliet)

Victor Hakeboom & Eva Spaargaren: "Lisanne is niet bang om uitdaging na uitdaging aan te pakken. Na jarenlange inzet als roeier, coach en commissielid werd zij in 2020 de eerste vrouwelijke Praeses van Asopos sinds 12 jaar. Niet alleen heeft ze een bestuur geleid met één functie minder dan gebruikelijk, ook heeft ze de vereniging door het zwaarste coronajaar geholpen. Asopos staat na haar inzet beter op de kaart dan ooit tevoren. Onder Lisanne's toezicht zijn we flink gegroeid in het ledenaantal en hebben we goed gepresteerd op (inter)nationale wedstrijden. In Leiden heeft Lisanne de positie van Asopos versterkt door aansluiting te vinden bij het strategisch partnerschap. Als deel hiervan heeft zij o.a. de Leidse olympiërs in het zonnetje gezet, door middel van het organiseren van een uitzwaaimoment en het plaatsen van een gigantisch TV-scherm op de drukste plek in de stad. Ondanks de vele uitdagingen die op haar pad zijn gekomen is zij van de ene in de andere bestuursfunctie gerold en direct op landelijk niveau doorgegaan als voorzitter van het NSRF-bestuur. Daarnaast is zij ook op Asopos nog actief in de Zakelijke Commissie, Kascontrole Commissie en wedstrijdorganisaties. Commissies die voor de vereniging onmisbaar zijn."

Heb je je keuze gemaakt? Vul dan nu je e-mailadres in en verstuur je stem!

Dit formulier is nu gesloten. De tweede stemronde begint op woensdag 22 december.

Auteur

Erwin Prins
KNRB

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Elf boten in actie bij A-finales World Cup II

TeamNL Roeien

Heats, 'races for lanes' en meer op dag 1 van World Cup II

Nieuws

Zo staat het ervoor in het Eerstejaarsklassement

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!