Verenigingen

Studentenroeivereniging Skadi haalt NSRF Slotwedstrijden 2018 naar Rotterdam

ROTTERDAM – De Algemene Rotterdamse Studentenroeivereniging “Skadi” heeft de Nederlandse Studenten Roeifederatie (NSRF) weten te overtuigen: de Rotterdamse Willem-Alexander Baan is dit jaar de plek waar op 7 en 8 juli de NSRF Slotwedstrijden plaatsvinden. De NSRF Slotwedstrijden vormen het sluitstuk van het nationale roeiseizoen en worden sinds 1975 traditioneel verroeid op de Bosbaan bij Amsterdam.

De viering van het 90-jarig bestaan van studentenroeivereniging Skadi was voor de lustrumcommissie van Skadi de aanleiding om zich in te zetten deze belangrijke wedstrijd naar de Maasstad te halen. Wedstrijdcommissaris Matthijs Freund: “Sinds jaar en dag is deze wedstrijd onlosmakelijk verbonden met de Bosbaan. Maar wij vinden dat helemaal niet zo vanzelfsprekend. De Willem-Alexander Baan biedt zelfs veel voordelen ten opzichte van de Bosbaan. Zeker nu ons lustrumthema Lef is, vonden we het tijd om verandering in de status quo te brengen en met een goed voorstel de organisatie te overtuigen de wedstrijd naar de Willem-Alexander Baan te verplaatsen.”

Voorzitter van de NSRF Slotwedstrijden Hannah de Vries beaamt dat de Willem-Alexander Baan voordelen biedt: “De Willem-Alexander Baan heeft uitstekende roeifaciliteiten welke aan de laatste internationale standaarden voldoen. Zo is onder andere de ruimere opzet van de baan een belangrijke factor in onze overweging geweest om de wedstrijd als pilot op deze roeibaan te organiseren.” Om de wedstrijden op de Willem-Alexander Baan te realiseren waren uiteindelijk de bijdragen van Rotterdam Topsport en Sportbedrijf Rotterdam doorslaggevend. De Vries: “Dankzij de financiering en kennis van de baan bij Skadi was dit het juiste moment om het uit te proberen. Met Skadi als medeorganisator zijn we ervan overtuigd dat we dit jaar een prachtige editie kunnen neerzetten.”

Foto: Thijs de Groot

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Drie boten aan de start bij laatste kwalificatietoernooi Spelen

Nieuws

Marathonroeien in mei 2024

Nieuws

Raceroei Regatta 2024: foto's en uitslagen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!