Verenigingen

Talenten gezocht voor de Paralympische Spelen!

Twee jaar nadat Annika van der Meer begon met roeien, werd ze wereldkampioen! Ken of ben jij het volgende paralympische talent? Vind jij roeien leuk maar heb je het het nog nooit geprobeerd? Op zondag 20 oktober 2018 organiseert TeamNL op Papendal de elfde Paralympische Talentdag.

Tijdens deze dag nodigen we iedereen uit die talent voor sport heeft en beoordelen bondscoaches van verschillende zomersporten de potentie van deelnemende talente.

TeamNL en de sportbonden bieden de meest kansrijke sporters de mogelijkheid om direct in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden. Een unieke kans dus! En voor 35 sporters heeft dit al geleid tot dee lna me aan een topsportprogramma van een bond. Dat zijn er maar liefst vier per Paralympische Talentdag. En daarvan namen 16 sporters de el aan de Paralympische Spelen in Rio, met het geweldige resultaat van vijf medailles!

Voor de Paralympische Spelen van 2024 en 2028 zijn wij daarom altijd op zoek naar nieuw talent. En wie zoeken wij voor de Paralympische Talentdag? Sporters tussen de 12 en 35 jaar met een lichamelijke/visuele beperking, die sportief zijn en ambities in de sport hebben. Voor specifiekere informatie zie www.paralympisch.nl talentdag profielparalympisch.

Wat kan jij doen?
Ken jij iemand die aan het profiel hierboven voldoet? Wijs diegene dan op de Paralympische Talentdag en wie weet ben jij de scout die de volgende medaille voor Nederland binnensleept!

Hoe werk het aanmelden?
Ben je of ken je een nieuw paralympisch talent, meld je dan aan via het formulier op www.paralympisch.nl talentdag meldjeaan .

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Drie boten aan de start bij laatste kwalificatietoernooi Spelen

Nieuws

Marathonroeien in mei 2024

Nieuws

Raceroei Regatta 2024: foto's en uitslagen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!