Verenigingen

Terugblik: Head of the River Amstel 2016

De Amstel was afgelopen weekend het strijdtoneel voor studentenroeiverenigingen om zich voor de laatste keer dit seizoen met elkaar te meten op de lange baan. Op roeien.nl kijken we terug wat jullie van de Head of the River vonden.

Na de Heineken Roeivierkamp van een week geleden kregen studentenroeiers een nieuwe kans om zich te laten gelden op de Amstel. Als vanouds werd er gestreden om wie dit jaar de blauwe wimpel mocht hijsen.

Een artikel van de Waterkampioen uit 1932 gaf de eerste aanzet tot het begin van de Head of the River in Amsterdam. Aan historie en traditie geen gebrek!

Het wisselvallige weer mocht de pret niet drukken en leverde zo nu en dan prachtige plaatjes op.

Niet alleen op het water, maar ook achter de schermen gebeurde er van alles. De toernooi-organisatie gaf ons een heus kijkje achter de schermen bij de juryraad.

https://twitter.com/ednl/status/711601752064270339

ASR Nereus deed opnieuw erg goede zaken, nadat ze ook bij de Heineken Roeivierkamp goed hadden gepresteerd. Bekijk hier alle uitslagen.

https://twitter.com/Ketting89/status/711494992875937792

Naast het studentenroeien wordt er tijdens de Head ook een bedrijvencompetitie gehouden. Natuurlijk was Aegon bij het bedrijventoernooi met een boot van de partij.

Acht kilometer lang alles geven, uitgeput over de finish komen en dan rustig terugvaren… petje af!

https://twitter.com/VrijndeSteede/status/711546534358294528

Met de boot al in het water is een foto met de coach niet altijd even makkelijk. Toch kregen zij het dankzij deze brugselfie voor elkaar.

Heb je de Head of the River moeten missen dit jaar? Geen paniek, vaar in het filmpje hierboven mee met de mannen 8+ van HVC De Hoop 5.

Wil je nog even nagenieten van al het spektakel? Foto’s van roeifotograaf Merijn Soeters kun je hier terugkijken.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!