Verenigingen

Terugblik: Jeugd ergometerwedstrijden 2022-2023

Op 28 januari werden er bij de Nieuwegeinse Roeivereniging De Doorslag ergometerwedstrijden voor jeugd- en junioren roeiers georganiseerd. In december waren er al jeugd ergometerwedstrijden bij De Laak in Den Haag en op 14 januari ook bij Michiel de Ruyter in Uithoorn.

Een voordeel van meedoen aan de ergometerwedstrijden is als er op de eigen vereniging getraind wordt dat de techniek ten goede komt en op haar beurt weer het roeien op het water. Dat techniek belangrijk is was te zien bij Hendrik White, lid van de Eem en Isabelle Croes, lid van Michiel de Ruyter. Door hun technisch ergoroeien wisten ze zwaarder gebouwde tegenstanders te verslaan.

Voor de junioren leden zijn de jeugd ergometerwedstrijden een leuke afleiding en stimulans. Zeker als het weer te slecht is om het water op te gaan. Door de jarenlange ervaring van het organiseren van jeugd ergometerwedstrijden is het mogelijk om het programma exact volgens het tijdschema af te werken. Zodra er een wedstrijd afgelopen is staan de volgende roeiers klaar om op een ergometer plaats te nemen.

Voor junioren leden zijn de jeugd ergometerwedstrijden een leuke afleiding en stimulans

Lex van Emden

Er zijn bronzen, zilveren en gouden medailles om zo veel mogelijk deelnemers blij naar huis te laten gaan. Voor alle categorie├źn is er nog een beker te verdienen. Diegenen die aan alle drie de wedstrijden heeft meegedaan en het snelst heeft geroeid krijgt een beker mee naar huis. Er is ook nog een wisselbeker voor de best presterende vereniging te verdienen. Dit jaar ging de wisselbeker naar Roeivereniging Viking.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

TeamNL Roeien op World Cup I: elf medailles

Nieuws

TeamNL Roeien op World Cup I: Dag 2

TeamNL Roeien

TeamNL Roeien op World Cup I: de Heats

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!