Verenigingen

Thêta NSRF Defensity College Slotwedstrijden

Afgelopen weekend vonden de Thêta NSRF Defensity College Slotwedstrijden plaats. Normaliter zijn deze wedstrijden de laatste van het seizoen, nu was het de eerste wedstrijd waar heel roeiend Nederland elkaar ontmoette. Sommigen hadden anderhalf jaar doorgetraind, anderen zijn dit jaar als sjaars de boot ingestapt, maar allemaal kwamen ze naar de WAB om hier de eerste blikken te trekken.

Dit artikel is geschreven door: Sophie de Hont
Foto door: Roel de Meulder

Nooit genoeg bananen

Dit weekend kon er vanaf het allereerste moment op zaterdagochtend tot in de regen op zondagmiddag worden genoten van krioelende roeiers rondom de botenwagens. Het was niet alleen de plek waar roeiers hun boten riggeren, nabespraken of pauze hielden, maar ook de plek waar gratis bananen werden uitgedeeld tot grote blijdschap van velen. 3000 bananen waren er besteld, tot verbazing van de Jumbo chauffeurs.

Naast de gratis bananen was er ook een mini NSRF magazine beschikbaar voor alle aanwezigen. Roeiers die even schaduw of verkoeling zochten, het was immers zonnig en warm, konden boven in de kantine zitten en ondertussen het magazine lezen. Als de boten dichterbij kwamen was dat al te merken aan de stoet mensen die weer mee kon fietsen en aanmoedigen.

Pakjes

De gelukkigen die uiteindelijk als eerste over de finish kwamen konden vervolgens worden toegezongen bij het erevlot waardoor de aanwezigen veel verschillende liederen hebben gehoord. Naast alle liederen kwamen ook alle soorten roeipakjes en een aantal lustrumpakjes voorbij, waardoor op het water weer een heel spectrum aan kleuren te zien was. Voor de meeste roeiers was het geen enkel probleem alleen in een pakje te starten, omdat het tot aan zondagmiddag nog ontzettend mooi weer was.

Noodweer

Helaas moesten op zondagmiddag de B- en C-finales worden geschrapt in verband met de komst van noodweer. Zo werd het rond 18.00 uur op de WAB alweer rustig. De wielrenners en skeeleraars keerden terug op het terrein, terwijl de commissie weer vertrok richting Eindhoven.

‘We zijn blij dat de wedstrijd georganiseerd kon worden dit jaar. We hebben met z’n allen kunnen genieten van ons geliefde roeien. Op naar de volgende editie!’

NSRF Slotcommissie

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Nieuws

Erasmiaans Gymnasium wint Nationaal Schoolroei Kampioenschap 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!