Verenigingen

Toertocht Lahn

Na twee dagtoertochten met veel enthousiasme te hebben beleeft, leek mij de drie daagse toertocht op de stromende rivier de Lahn in Duitsland wel wat. Eind april ben ik weer een mooie ervaring rijker!

Voor mij is roeien lekker buiten bezig zijn in vrijheid om vanaf het water de omgeving, natuur en cultuur te bewonderen met mensen die gelijk gestemd zijn.
De KNRB en Pieter Kwantes als admiraal hadden alles prima geregeld. Het was indrukwekkend om de 8 goed onderhouden wherry’s voor het eerst te zien die de organisatie met de botenwagen had gebracht. Eén was zelfs spiksplinternieuw!

Ik was getuige van de eervolle doop van de Elburg. Alle boten  (acht wherry’s voor 31 man/vrouw) dragen de naam van een stadje uit Friesland. Er was hier geen beroepsvaart en het roeien en sturen koste weinig inspanning zodat ik maximaal kon genieten van de prachtige omgeving. De fluitende, twitterende en zoekende vogels in het vroege voorjaar was al een belevenis op zich!

Iedere wherry had een kapitein. Van rangen en standen heb ik niets gemerkt. Het was wel humoristisch om in de sluizen mee te maken hoe de bemanning onderling (niet luisteren naar de kapitein) van alles roepen waardoor enige wanorde en onduidelijkheid ontstond, hi, hi.
Regen bleef weg in tegenstelling tot de voorspellingen en de derde dag was en een en al zonneschijn. Mooie historische stadjes met kastelen, burchten, kloosters et cetera lokken uit om nader te bekijken. Het gebied leent zich ook uitstekend voor wandelingen. Folders heb ik alvast meegenomen.

Lekker uit eten, picknicken en terrasje pakken hoorde er allemaal bij en maakte alles compleet. De KNRB had nog reserves van ons en trakteerde op maaltijden en als afscheidscadeau een praktische snel drogende blauwe handdoek met het logo erop, verpakt in een netje.

Roeiers, geef je ook eens op! Het is een mooie belevenis en alles is goed geregeld! Het is echt een aanrader!

Joan Ruitenschil

Coverfoto: Nico Gaastra
Overige foto’s: Pieter Kwantes

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!