Verenigingen

Toproeister Nicole Beukers geeft clinic aan Alkmaarse roei-jeugd

Nicole Beukers, wereldkampioen in 2017 en winnares van het zilver op de Olympische Spelen in Rio, was afgelopen weekend in Alkmaar voor een clinic aan de jeugdleden van ARZV Roei. Ze vertelde honderduit over het toproeien en ging met de jeugd het water op om hen aanwijzingen te geven. Ze stapte zelfs bij de meisjes 18 in de boot, om extra tips te kunnen geven. Een onvergetelijke dag voor de jeugdige Alkmaarse roeiers.

Beukers is een van Nederlandse beste roeiers van dit moment. Ze staat tweede op de wereldranglijst van de Internationale Roeibond. Naast roeister is Beukers ook gymleraar in het basisonderwijs. Dat merk je aan hoe ze met speels gemak met een grote groep kinderen omgaat. Ze weet iedereen te enthousiasmeren met haar verhaal en haar aanwijzingen.

Beukers drukt de jeugd op hun hart dat het vooral gaat om het plezier in het roeien. Dat houdt ze ook zichzelf voor als ze gestrest is voor een wedstrijd “Ik moet dit niet, ik wil dit zelf, omdat ik het leuk vind.”, is wat ze dan tegen zichzelf zegt. Beukers wordt de hemd van het lijf gevraagd. Vragen variëren van hoe het is om in een Olympische finale te liggen tot welk bootmerk het lekkerste roeit.

Na haar verhaal en het bewonderen van haar medailles gaat de hele groep het water op. Beukers fietst mee langs de kant en heeft voor ieder team kleine aanwijzingen. Jeugdcoördinator en initiatiefnemer voor deze clinic Koen Elbers fietst mee. “Het is zo gaaf om te zien dat iedere boot beter gaat lopen na een aanwijzing van Nicole. Ze weet iedereen te enthousiasmeren. Dat is een geweldig begin van 2018!”

Na afloop is er voor iedereen een lekkere lunch. De koude handen komen langzaam weer op temperatuur door de warme chocolademelk. Nog een groepsfoto en dan zit het er echt op. Een ding is zeker: hier wordt nog lang over nagepraat. Wie weet inspireert het tot een Olympische plak in de toekomst!

Coverfoto: Marjon Vlug

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

AROSS en De Hertog organiseerden samen juniorenwedstrijd: 'een geslaagde dag'

Nieuws

ARB: Uitslagen & foto's

TeamNL Roeien

Nederland wint World Rowing Cup na successen op WCIII

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!