Verenigingen

TOR deelname aan de AllYouCanRow marathon

Op 24 juni 2017 vond bij de Karlsruher Rheinklub Alemannia de sinds 2014 bestaande ‘AllYouCanRow’ plaats. Roeien van zonsopkomst tot zonsondergang. In een veld van 15-20 boten ging TOR-lid Michiel Roos samen met Stefan Verhoeven (Neuwieder Ruder-Gesellschaft), Markus Müller (Neuwieder Ruder-Gesellschaft), Michael Ehrle (Kölner Club für Wassersport) en Jochen Betten (Stuttgart-Cannstatter Ruderclub) het avontuur aan in een C4x+ genaamd de Flying Dutchman. Mooi feit, Michiel was ook de enige Nederlander aanwezig op dit evenement.

Het record stond op een verre 259km en zou er dit jaar niet aan gaan. Het water van de Rhein stond laag, terwijl deze vorig jaar nog op een maximale hoogte stond. Dit betekende beduidend minder stroming. Volgens de berekeningen was 220km mogelijk, maar dan moest er wel doorgevaren worden. De tocht ging langs steden als Mannheim, Wörms, Mainz, Binningen, Boppard, Koblenz en met als eindbestemming Neuwied. Een totale afstand van maar liefst 251km! De gemiddelde bootsnelheid lag op 15.8km/u, al mag er gezegd worden dat de stroming op de Rhein hieraan meehelpt,

Met een opgeheven hoofd en een collectie blaren rijker kon er worden geconcludeerd ‘dat het wel lekker ging’. Dat bleek een dag later ook aan de einduitslag. De nummer 2 van het klassement volgde op ruime afstand, al hadden die ook een mooie 229km erop zitten. Wederom een puike prestatie, met TOR bovenaan!

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

De 49ste OC&C Ringvaart Regatta: een van de langste roeimarathons ter wereld

Nieuws

Nederlands kampioenen in de skiff en tweezonder

Nieuws

De recreatieve roeier zoekt verbinding, beweging en uitdaging

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!