Verenigingen

Twee opmerkelijke ploegen aan de start Head of the River 2019

Foto: Ellen de Monchy

Na eenonstuimige Heineken Roeivierkamp afgelopen weekend kijken wij deze week alweervooruit naar de Head of the River op zaterdag 16 en zondag 17 maart. In deze achtervolgingswedstrijdvan 8 kilometer starten dit jaar enkele opmerkelijke ploegen.

HollandAcht – Heren Elite 8+

De Holland Acht maakt zondag in het blok van 14:00 zijn seizoensdebuut. Met de bekendmaking van de selectie slechts een kleine drie weken geleden wordt deze start een 0-meting voor de komende maanden in de voorbereidingen naar de EK en WK.

Maas/Gouda/Skadi Combi – Heren Veteranen-H/I 8+

In het Heren Veteranen veld start komend weekend  een acht vól ervaring. Na een succesvolle Heineken Roeivierkamp maakt de oudste veteranen acht van Nederland zich op om zo snel mogelijk van Ouderkerk aan de Amstel naar Amsterdam te roeien. Met een gemiddelde leeftijd van ruim 75 jaar en bestaande uit oud studentenroeiers, ontbreekt het deze boot niet aan ervaring. Gezamenlijk bezit de ploeg Henley- en Varsity overwinningen, internationale medailles en Olympische deelname. Waar de roeiers van Laga, Nereus, Aegir, Skadi en Triton vroeger elkaars grootste concurrenten waren, starten zij nu gezamenlijk onder de vlag van KR&ZV de Maas. Als ‘ploeg L’ van de Maas, vindt deze acht zijn oorsprong in 1976 en nam deze meer dan 50 keer deel aan de Head of the River, waarvan zij maar liefst 22 keer wonnen.

“Op de Heineken lieten wij ons veld en zeven jongere ploegen achter ons, wij hopen dit op de Head te kunnen evenaren of te verbeteren” – Eric Niehe.

In de voorbereiding naar het weekend toe, traint de acht samen in Amsterdam. De ploeg is goed voorbereid, enkele weken geleden hebben zij oud-bondscoach René Mijnders eenmalig weten te strikken als coach in de voorbereidingen op de wedstrijden. Ook aan het materiaal zal het niet schorten de mannen zullen varen in een gloednieuwe Empacher, die zij als team schenken aan KR&ZV de Maas.


**UPDATE: Volgens de organisatie is er voor zaterdag blok 1 en 2 een code rood afgegeven. Dit betekent dat de races voor zaterdag komen te vervallen. Zaterdag wordt om 13:00 een update gegeven voor zondag. Klik op onderstaande link voor meer informatie:

https://www.headoftheriver.nl/index.php/nl/

Foto: Ellen de Monchy

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Elf boten in actie bij A-finales World Cup II

TeamNL Roeien

Heats, 'races for lanes' en meer op dag 1 van World Cup II

Nieuws

Zo staat het ervoor in het Eerstejaarsklassement

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!