Verenigingen

Vallen en opstaan bij de NKIR

De jaarlijkse Aegon Nederlandse Kampioenschappen Indoorroeien bleken ook dit jaar een slagveld onder de deelnemers. Vol verzuurde benen kon er echter ook teruggeblikt worden op mooie resultaten.

Morgen weer tijd voor de NKIR! @proteus.leavyweightladies #proteus #lichtedames #ldsb #ergo #2k #nkir #blondamsterdam

A photo posted by Jolien (@jsmjolien) on

Het is weer zover! Een tekst die in het kader van de NKIR met een lach, maar ook met een zucht uitgesproken zou kunnen worden. Jolien had er van tevoren in ieder geval veel zin in.

Surprise! Dit jaar hebben we een special guest, namelijk King ERG'ON! Kom allemaal langs morgen om kennis met hem te maken. Hij zal de hele dag aanwezig zijn.

Posted by NKIR on Friday, December 9, 2016

Ook King ERG’ON had er veel zin in! De nieuwe mascotte van de NKIR had een drukke dag voor de boeg, vol huldigingen en foto momenten.

Sfeerimpressie NKIR 2016

We zijn alweer halverwege de dag. Er zijn al maar liefst 3 Nederlandse records gebroken! Bij deze een kleine sfeerimpressie.

Posted by NKIR on Saturday, December 10, 2016

Geen sprake van uitslapen deze zaterdag, er werd al vroeg gestart! Benieuwd hoe het er in de Amsterdamse Sporthallen Zuid aan toe ging? Bekijk bovenstaande rondleiding.

Ook het DCl4 record is verbroken! Met een tijd van 3:32,0 lieten de dames van de Hoop de anderen ver achter zich.

Posted by NKIR on Saturday, December 10, 2016

Veel olympiërs lieten de NKIR dit jaar schieten, maar daar was in Amsterdam weinig van te merken. Record na record sneuvelde er, onder andere na een snelle race van Marieke Keijser.

#battlefield at Dutch National Championships Indoor Rowing. #roeien #rowing #aviron #rudern #concept2 #ergometer #indoor #indoorrowing

A photo posted by Merijn Soeters Photography (@merijnsoeters) on

De strijd is gestreden en de benen zijn verzuurd! We zijn super trots op de behaalde resultaten van @geoffrey.j.simpson en onze dames en heren selectie op de NKIR! #roeien#hardgaan#pelargos

A photo posted by HSRVPelargos (@hsrvpelargos) on

NK indoorroeien, finished #NKIR #ergo #erg

A photo posted by Evert Haverkamp (@everthaverkamp) on

Wie denkt dat er alleen maar feest werd gevierd, heeft het echter goed mis. De NKIR werden voor veel deelnemers, als vanouds, een dag waarin verzuring van de benen centraal stond. Dat levert overigens wel mooie plaatjes op!

The lightweight men are too fast for the camera. #concept2 #erg #roeien #nereus #rowing #rowing #indoorchamps

A photo posted by A.S.R. Nereus (@asrnereus) on

Fotograferen op de #NKIR'16 met @nicole.vanrooij #prachtkop #helemaalnaardegetver #NKkettingtrekken #NederlandsKampioenschapIndoorRoeien

A photo posted by Christiaan (@cerasmuss) on

WINNERS ? 5:51,5min – today I'm shooting at the Dutch indoor rowing championships. The perfect playground for a photographer. My gear consists next to multiple flashes even of flash color filters and multiple light shapers. Experimenting is awesome! #schurwanzpics

A photo posted by Yannick Schurwanz (@schurwanzpics) on

De mooie plaatjes zijn de verantwoordelijkheid van de fotografen, die als vertrouwd en masse naar de Sporthallen Zuid waren gekomen. Indrukwekkende prestaties leidden tot nog indrukwekkendere plaatjes.

Achter de schermen op de Aegon NKIR wordt er door Time-Team hard gewerkt aan de publicatie van de uitslagen!

Posted by Koninklijke Nederlandsche Roeibond on Saturday, December 10, 2016

Ook achter de schermen was het een drukte van jewelste met alle uitslagen die binnen kwamen. Gelukkig bekend terrein voor Time-Team!

For some reason started the NKIR after a ten year break. It was every bit as fun as expected… but faster than 2006 🙂 (And being the only participant in my field, automatically collected my first 'blik'! Bonus.) #everyoneawinner #firstandlast #rowing #roeien #rudern #nkir #concept2 #indoorrowing

A photo posted by Geoffrey Simpson (@geoffrey.j.simpson) on

Iedereen weer een beetje bijgekomen? Wij zijn nog even aan het nagenieten van gisteren. De fotografen zijn druk bezig…

Posted by NKIR on Sunday, December 11, 2016

Zo zijn de NKIR alweer voorbij. Benieuwd naar de mooiste plaatjes van de aanwezige fotografen? Bekijk ze hierboven allemaal eens rustig terug.

Cover: Merijn Soeters

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Save the date: Nationaal Roeicongres 2024

Nieuws

Nomineer jouw Vrijwilliger van het Jaar 2023

Nieuws

Eerste race-ervaringen tijdens Asopos Najaars

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!