Verenigingen

Videopitches tijdens finale Aegon Bestuursbokaal 2018-2019

Afgelopen woensdagmiddag vond de finale van de AegonBestuursbokaal 2018-2019 plaats. Dit jaar in een nieuw jasje met videopitches!

Al vele jaren organiseert Aegon in samenwerking met de KNRBde Aegon Bestuursbokaal voor studenten roeiverenigingen. Doelstelling van debokaal is kennisdeling en het verbeteren van studentenroeiverenigingen in alhaar aspecten. Voor hard roeien en ontwikkeling van talent is goed besturennodig. Het is uniek in de roeisport dat jonge bestuurders zo gedreven enenthousiast zijn over hun vereniging en dat spat ervan af bij de AegonBestuursbokaal. Studentenverenigingen vormen daarmee de onmisbare peilers vanhet Nederlandse roeien.

De studentenbesturen werden dit jaar uitgedaagd om hun beleidsplannenvisueel te maken door videopitches in te sturen. In max twee minuten moesten debesturen in beeld krijgen wat zij dit jaar gingen verbeteren binnen hunvereniging. Na de videopitch kregen de besturen een animatie te zien waarop zijeen PITCH of een DITCH kregen. Een PITCH betekent dat een bestuurder in 5minuten live hun beleid mogen pitchen. Een DITCH betekent helaas dat ze zijnafgevallen voor de strijd om de winst en de prijs van 10,000 euro. Voorafbekeek de vakjury, bestaande uit Roeland Wijkel (Aegon), Hélène Fobler (KNRB),Kristel Kooij (KNRB), Age Huitema (Knab), Frank Slooten (NOC*NSF) en Emily vander Werff (Aegon) alle videopitches van de verenigingen. Onderwerpen dieveelvuldig gepitcht werden en dit jaar zijn opgevallen: duurzaamheid,veiligheid en bouw- en verbouwingstrajecten.

Dit jaar is het opgevallen dat de kwaliteit van de pitches erg hoog was en dat verenigingen zich meer bewust zijn van hun omgeving. Daarin signaleren de verenigingen kansen en aanknopingspunten om te groeien.

Maurice de Haan (Asopos de Vliet) stelt een vraag ter verduidelijking van de Pitch aan Friso Buurman ( E.S.R. Thêta)

De winnaar van dit jaar heeft een zeer belangrijk thema‘Veiligheid’ succesvol aangepakt binnen de vereniging. Door middel van een‘Week van de Veiligheid’ werden verschillende thema’s behandeld. Devolledigheid van dit uitgewerkte plan is indrukwekkend en de pitch was ergsterk. Wij feliciteren A.U.S.R. Orca met dit fantastische resultaat!

(Foto bovenin bestuur A.U.S.R. Orca: Jeroen Bergers, Gertie Dekker, Kyra Bollen, Hidde Negenman, Bart Vollebergh, Remy Chou, Leanne Smit, Hannah Vreeburg)

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Drie boten aan de start bij laatste kwalificatietoernooi Spelen

Nieuws

Marathonroeien in mei 2024

Nieuws

Raceroei Regatta 2024: foto's en uitslagen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!