Verenigingen

Vrijwilliger van het jaar 2019 bekend!

© Merijn Soeters - www.merijnsoeters.com

Vandaag, zaterdag 25 januari, is de vrijwiligger van het jaar 2019 bekend gemaakt tijdens het Aegon Nationaal Roeicongres. Het was een spannende strijd, maar uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn.

Afgelopen maand is er volop gestemd op de genomineerde vrijwilligers van het jaar. Het was een nek aan nek race tussen Liesbeth Hollander en Willem Jan van der Linde. Met een totaal aantal van 1.310 stemmen is Willem Jan van der Linde vrijwilliger van het jaar 2019 geworden!

Liesbeth Hollander is tweede geworden met 1.205 stemmen en Sanne Put is met 542 stemmen op de derde plek geeïndigd.

Naast de prijs voor vrwijlliger van het jaar 2019. Zijn ook de volgende prijzen uitgereikt tijdens het Aegon Nationaal Roeicongres:

De Lauwerkrans 2019 – Rina Fereirra (RV De Laak)
Deze prijs wordt gewonnen door de marathonroeier die in het betreffende jaar aan het grootste aantal marathonevenementen heeft deelgenomen en bij een gelijk aantal van meerdere personen is diegene winnaar die in deze wedstrijden de meeste kilometers aflegde.

KNRB Lauwerkrans © Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com

Hanny van der Aa bokaal 2019 – RV Rijnmond
Hanny van der Aa heeft het marathonroeien in Nederland opgezet en was mede oprichter van de werkgroep Lange afstand roeien, later Marathonroeien. Ze stimuleerde door heel Nederland mensen om meer marathons te gaan roeien. De bokaal wordt uitgereikt aan de vereniging met de sterkste groei in aantal oorkondes heeft weten te realiseren.

Hanny van der Aa bokaal © Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com

Dik Willebrand Persprijs 2019 – Bert Schaap (journalist Telegraaf)
Deze prijs werd ter beschikking gesteld door dr. D. Willebrand, erelid van de KNRB. De prijs wordt toegekend aan een medewerker van pers, radio en/of televisie, die naar de mening van de schenker, in overleg met het bondsbestuur van de KNRB, in het afgelopen jaar de meest positieve berichtgeving over roeien heeft verzorgd.

Wij feliciteren iedereen met de prijzen!

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Drie boten aan de start bij laatste kwalificatietoernooi Spelen

Nieuws

Marathonroeien in mei 2024

Nieuws

Raceroei Regatta 2024: foto's en uitslagen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!