Verenigingen

Vrijwilliger van het jaar 2020 - de genomineerden

Elke roeivereniging heeft ze: de vele vrijwilligers die ervoor zorgen dat iedereen kan roeien en talent zich kan ontwikkelen. Dit is de overzichtspagina van de genomineerde vrijwilligers. Wil je stemmen? Ga dan naar hier naar de stempagina.

Ernst Schutte

Vereniging: Willem III
Genomineerd door: Wieke van Buuren

”Ik doe deze nominatie namens het gehele bestuur van Willem 3 en ik denk dat ik ook namens de hele club spreek als ik zeg dat we Ernst graag in het zonnetje willen zetten en ontzettend willen bedanken voor alles wat hij doet en heeft gedaan, niet alleen voor Willem 3 maar voor de roeisport in het algemeen. Ernst is altijd al een super actief lid bij onze vereniging. Er is waarschijnlijk geen lid dat hem niet kent. Hij is veiligheidscommissaris, geeft zowel jeugd als veteranen instructie, helpt mee met de organisatie van toertochten, zit in de commissie van de Head en is de drijvende kracht achter de jeugdestafette. En alsof dit alles nog niet genoeg was, heeft hij in coronatijd nog meer taken op zich genomen. Zo leidt hij onze coronacoaches (coco’s) op en heeft hij vaak zelf op het vlot gestaan als coronacoach. Hiermee heeft hij er mede voor gezorgd dat we konden blijven roeien. Ernst zit daarnaast ook nog in het coronateam en heeft hij picknicktafels geschonken. Kortom, een geweldige vrijwilliger voor wie niets te gek is en die alles vol enthousiasme aanvliegt. En dat enthousiasme is aanstekelijk! Daarnaast heeft Ernst een groot verbindend vermogen. Dit alles maakt dat hij van onschatbare waarde is voor Willem 3, echt een topper!”

René Lub

Vereniging: Roeivereniging Voorne-Putten
Genomineerd door: Gert Boomert

”René Lub is al vele jaren coördinator/vrijwilliger in het Roeidok van Roei Vereniging Voorne Putten in Zwartewaal. René Lub is voor een ieder een technische vraagbaak, altijd heeft hij wel een oplossing voor een reparatie of probleem bij de afstelling van een boot. René Lub staat direct klaar als er een probleem /schade gemeld wordt. Mede hiervoor heeft René Lub een Whatsappgroep in het leven geroepen zodat direct de juiste mensen worden ingelicht en daar waar nodig snel actie kan worden genomen. Ook is het initiatief genomen om een registratie bij te houden van alle reparaties, afstellingen, revisies en afstellingen. René Lub probeert de kosten van reparaties voor het Roeidok zo laag mogelijk te houden, iets weggooien gebeurt niet snel, vaak wordt het gerepareerd of hergebruikt (duurzaam). Huzarenstukje is dat onder leiding René Lub de “Fourever” C4X met voetstuur compleet gereviseerd is. De schades zijn hersteld, boot verstevigd aan binnenzijde waardoor het nu een zeer geliefde en mooie boot is voor de meer ervaren roeiers die snelheidsrecords willen breken. Sinds vorig jaar roeit René zelf niet meer, maar is nog steeds vele dagen in de week aanwezig in het Roeidok om onderhoud te verrichten aan de diverse boten. Zonder alle inspanningen en expertise van René zou onze vloot er niet zo mooi bij liggen. Omdat in Coronatijd de éénpersoonsboten veel gebruikt worden heeft René de Skiff- en C1-stellingen aangepast zodat de boten makkelijker bereikbaar zijn. René is tevens vrijwilliger op de Bernisse een oude mijnenveger in Hellevoetsluis. Als iemand de prijs verdient is het Rene. Hij motiveert en inspireert anderen om ook hun bijdrage te leveren.”

Michael Tewelde

Vereniging: G.S.R. Aegir
Genomineerd door: Martin Schalij

”Michael is al meerdere jaren de drijvende kracht achter het wedstrijdroeien op Aegir. Hij heeft al veel roeiers geholpen om de volgende stap in hun roeicarrière te zetten en sinds de coronaperiode is hij de aanjager van het lichte mannen roeien op Aegir.”

André Habets

Vereniging: Roeivereniging De Hertog
Genomineerd door: Herman van Esch

”André is de belichaming van de roeivereniging. Hij maakt de sfeer, motiveert vrijwilligers, doet alles wat een ander niet doet. Vergaderingen zijn to the point en eindigen stipt op tijd. Hij neemt de rol van vlothond op zich, beslecht onderlinge geschillen, motiveert andere roeiers zelfs nog vanuit de roeiboot, onderhoudt contacten met de gemeente, waterstaat en wat nog meer nodig is. André zoekt zelfs de media op om de belangen van de vereniging te promoten. Daarbij vraagt hij nooit of te nimmer aandacht voor zichzelf of zijn rol. Ondertussen is alles bij de vereniging tip top geregeld. Oké, tussen de ruim 500 leden is altijd wel iemand die vindt dat het nog beter kan en zelfs die vind een luisterend oor bij André.”

Carel Reuser

Vereniging: URV Viking
Genomineerd door: Nieske Castelein (maar ook door Pieter Kwantes, Hester van der Velden en Bert Appeldoorn)

”Carel is bij Viking de gebouw commissaris. Die hadden we nooit, maar sinds Carel wel, ook al wil hij zelf niet zo genoemd worden. Carel is vrijwel alle dagen van de week in touw om ons terras, het Walhalla (kantine) en vlot in topconditie te brengen en te houden. Is nooit te beroerd om onze buren Orca en Triton te helpen of van advies te voorzien en op een mooie zomeravond een biertje met ze te drinken. Hij is altijd vrolijk en zorgt voor gezelligheid, waardoor vele Vikingers bereid zijn hem te helpen met klussen. Afgelopen jaar was hij aanvoerder van het terrasteam en zorgde hij met het team voor compleet nieuw ingericht terras, met een prachtige pergola en zelfgetimmerde banken. Daarna ging hij aan de slag met ons Walhalla dat een flinke opknapbeurt krijgt, nu we er vanwege Corona toch niet in mogen. Carel geeft daarnaast ook nog op zaterdag regelmatig instructie aan onze nieuwe leden. Ook is hij alweer bezig met de organisatie van een bijzondere roeitocht die we in 2022 in Utrecht gaan organiseren i.h.k.v. Utrecht 900 jaar en het naderende Viking 115 jaar lustrum. Carel is altijd vrolijk, aimabel en praktisch. Een heerlijk mens en onmisbaar voor Viking.”

Chrissy Rijkers

Vereniging: A.A.S.R. Skøll en NSRF
Genomineerd door: Mathijs Louter

”Chrissy zet zich op meerdere plekken ontzettend hard in voor de Roeibond. Of het nu voor de Juniorencommissie is, binnen de NSRF of voor de competitie commissie. Ze heeft een hart voor het (studenten)roeien en werkt al meer dan twee jaar keihard hiervoor. Nu pakt ze in deze coronacrisis extra door om alternatieven, ondersteuning en hulp te bieden aan zowel wedstrijden als verenigingen! Met haar eeuwige glimlach is Chrissy niet alleen op Skøll een topper, maar voor heel roeiend Nederland!”

Hans

Vereniging: Roeivereniging Wetterwille
Genomineerd door: Femke Volkers

”Hans is altijd op de vereniging. Hij woont ook letterlijk naast de vereniging in een boot. Zonder Hans zou onze vereniging al lang verwaarloosd zijn. Hij doet dagelijks klusjes in en rond het verenigingsgebouw en heeft bijna elk lid wel een keer geholpen met het tillen of stellen van een boot. Daarnaast coacht Hans de jeugd op woensdag en zondag maar eigenlijk coacht hij ieder die hij voorbij ziet roeien. Dat zijn er nog al wat als je naast de vereniging woont. Hij organiseert activiteiten op de vereniging zoals rondje froske polle. Mede dankzij Hans hebben we een groot aantal jeugdleden. Wat nu genoemd is, is nog maar een klein deel van wat Hans allemaal doet. Zonder hans is Wetterwille niks.”

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!