Verenigingen

Wat betekent het Sportakkoord voor jou als bestuurder van een roeivereniging?

Als roeivereniging heb je te maken met veel uitdagingen. Hoe houd je je roeivereniging vitaal? Hoe speel je als vereniging in op de veranderingen lokaal en in de maatschappij? Hoe behoud je voldoende vrijwilligers en tevreden sporters? Jouw vereniging is niet de enige met die vragen!

Veel verenigingen zoeken naar manieren om toekomstbestendig te blijven. De Rijksoverheid vindt dat belangrijk, want sportverenigingen zijn de basis voor sportend Nederland. Bij verenigingen sporten we met plezier en ontmoeten we elkaar. Op deze manier zorgen wij er met elkaar voor dat meer mensen met plezier sporten en bewegen.

Wat is het Sportakkoord?
Het doel van het Sportakkoord is om de organisatie en de financiën van de sport toekomstbestendig te maken. Het Sportakkoord is er op gericht om sport zo leuk en toegankelijk mogelijk te maken voor álle Nederlanders, in álle levensfasen. Om dit te realiseren is het belangrijk dat op lokaal en regionaal niveau lokale sportakkoord gesloten worden.

Hoe werkt het Sportakkoord?
Elke gemeente die meedoet wijst een onafhankelijke sportformateur aan. Deze sportformateur vormt een lokale gelijkwaardige alliantie van sportclubs, gemeente en andere maatschappelijke organisaties. Samen bepalen deze partijen de ambities in jouw gemeente voor het lokale Sportakkoord. Bovendien krijgt elke gemeente met een Sportakkoord een Adviseur Lokale Sport. Deze adviseur staat vereningen bij in het maken en uitvoeren van het akkoord.

What’s in it for me?
Tijdens de uitvoering van het lokale Sportakkoord wordt op verschillende manieren geïnvesteerd in sport binnen jouw gemeente; o.a. door het beschikbaar stellen van services en diensten om clubs sterker te maken. De Adviseur Lokale Sport helpt jou met kiezen wat voor jouw vereniging goed is.

Hoe praat ik mee binnen mijn gemeente?
Wil je werken aan de toekomst van jouw roeivereniging of meedenken over de toekomst van sport en sportclubs in jouw gemeente? Neem contact op met je gemeente of de Sportakkoord Supportdesk.

Meer informatie over het sportakkoord is te vinden op de KNRB website.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Elf boten in actie bij A-finales World Cup II

TeamNL Roeien

Heats, 'races for lanes' en meer op dag 1 van World Cup II

Nieuws

Zo staat het ervoor in het Eerstejaarsklassement

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!