Verenigingen

Wedstrijden. Wat staat er nog op de agenda?

De Hollandia (NK klein) in april is al bijna twee maanden geleden en we kijken uit naar de verschillende wedstrijden die mogelijk nog plaats kunnen vinden. In de huidige stap 3 zijn er nog geen wedstrijden toegestaan, tenzij het topsport of junioren tot en met 17 jaar betreft. In stap 4 (vanaf 30 juni) zijn wedstrijden waarschijnlijk weer toegestaan. We begrijpen dat er een groot beroep wordt gedaan op het geduld van de vrijwilligers, organisaties en roeiers. Graag zetten we wat meer uiteen wat dit concreet kan betekenen voor de roeiwereld.

13 juni: Varsity op Amsterdam-Rijnkanaal. Tijdens deze wedstrijd worden alleen de velden ‘Oude Vier’ en ‘Dames Vier’ verroeid. Vanwege de topsportbezetting van de boten kan deze strijd gestreden worden. In nauwe samenwerking met de lokale overheden en de K.N.S.R.B. is deze wedstrijd van de grond gekomen.
12 / 13 juni strijden de competitieroeiende junioren virtueel tegen elkaar. Een groot online evenement met bijna 1000 deelnemers van meer dan 40 verenigingen!

19 / 20 juni is de Westelijke (NK groot junioren) op de Willem-Alexanderbaan. De gemeente Zuidplas werkt graag mee aan dit NK. Waar de Hollandia doorgang kon vinden vanwege de topsport status, heeft de ‘juniorentop’ een andere status en is doorgang niet vanzelfsprekend. Om de juniorendoelgroep toch te bedienen, kijken we naar de mogelijkheden hoe we naast de groep tot en met 17 jaar, ook de 18-jarigen erbij kunnen betrekken.

26 / 27 juni. Op de Bosbaan heeft de Koninklijke Holland Beker goede kaarten om het NK groot voor senioren te organiseren. Met stap 4 van het landelijke openingsplan om de hoek, komen er steeds meer lichten op groen te staan en zijn de voorbereidingen al in volle gang. Toch is corona nog niet weg en lijkt het erop dat we pas kunnen zeggen dat de wedstrijd door gaat als het eerste veld van start is gegaan.

2 juli. Het volgende roeiweekend wordt op 2 juli geopend door de Argo Sprint NSK. Op de Willem-Alexanderbaan zullen de wedstrijdploegen hun explosiviteit op de 500m laten zien.
3 / 4 juli
is de Dutch International Youth Regatta. Junioren van alle niveaus komen samen op de Bosbaan. Dé afsluiting van een roerig seizoen voor menig junior. Enkele junioren kunnen nog in actie komen later in juli.
Op de Willem-Alexanderbaan vinden de NSRF Slotwedstrijden plaats voor alle studenten wedstrijdroeiers. Normaliter betekent deze wedstrijd voor veel studenten de uittraining, maar dit jaar hopelijk niet; ook zij krijgen mogelijk nog meer roeimogelijkheden. Op de Schie vechten de competitieroeiers de duels op het water uit door de PEIL te roeien.

10 / 11 juli. Dit is een weekend waar er geen roeiwedstrijden plaats kunnen vinden op de Willem-Alexanderbaan, maar waar we wel aan het kijken zijn of de Heineken Okeanos Competitie Tweekamp organisatie voor de competitieroeiers een wedstrijd kan organiseren op de Bosbaan. In Hilvarenbeek pakt de ZRB de handschoen op om de wedstrijdroeiers te bedienen.

17 / 18 juli. Dit is de laatste mogelijkheid voor competitie- en wedstrijdroeiers om hun slag te slaan. De K.N.S.R.B. organiseert met Njord een wedstrijd voor de competitietak op de Willem-Alexanderbaan. Op de Bosbaan willen we kijken of de ARB de wedstrijdroeiers (studenten en junioren) de laatste kans op eremetaal kan geven.

Veel wensen, veel onzekerheden en veel vragen. Graag zouden we de roeiwereld antwoorden willen geven; echter kunnen we nu alleen maar voorbereid zijn op versoepelingen en jullie inlichten als we weer iets van zekerheid kunnen delen.

Laten we samen strijden zodat onze roeiers op het water kunnen strijden.

Coverfoto: NK Groot 2018 door Hesse

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Drie boten aan de start bij laatste kwalificatietoernooi Spelen

Nieuws

Marathonroeien in mei 2024

Nieuws

Raceroei Regatta 2024: foto's en uitslagen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!