Verenigingen

Wereldrecord voor Mark Slats: 30 dagen, 7 uur en 49 minuten

SAINT JOHN’S –  Mark  Slats heeft het wereldrecord  oceaanroeien verbroken. Slats roeide solo en non-stop de 5000 kilometer van de Canarische eilanden naar Antigua in het  Caribisch gebied in 30 dagen, 7 uur en 49 minuten.

De roeier kwam zondag rond 00.30 uur (Nederlandse tijd) aan op het eiland Antigua, 19 dagen sneller dan het vorige record. Slats deed mee aan de Talisker Whiskey Atlantic Challenge, de zwaarste roeiwedstrijd ter wereld, om geld in te zamelen voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation. Zij moeder werd ernstig ziek moest behandeld worden voor longkanker. Met deze actie wil hij geld in zamelen voor onderzoek naar deze vreselijke ziekte in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. „Dit is voor jou mama”, reageerde Slats vlak na aankomst in de haven.

De roeier vertrok op zijn boot Peanuts op 14 december van La Gomera op Las Palmas. Het vorige officiële record voor oceaanroeien (solo) stond op 49 dagen, 11 uur en 15 minuten. „Ik voelde me een beetje wankel toen ik aankwam, maar inmiddels gaat het goed”, zegt de 40-jarige Slats, die verbaasd is dat hij zoveel tijd van het vorige record heeft afgesnoept. Volgens hem komt de prestatie door een combinatie van goed materiaal, goede condities en een goede voorbereiding.

In die maand op zee heeft Slats er nooit echt doorheen gezeten. Er waren wel gedenkwaardige momenten; Zo werd ik tijdens mijn slaap verrast door de klap van een walvis tegen mijn roeiboot. Deze wilde alleen maar even gedag zeggen. Mijn billen hebben wel zwaar geleden. Die ga ik nu even rust geven, op de Antillen.

Bron: www.markslats.nl

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Bezoek tijdens de Spelen Het Scheepvaartmuseum: "Iconen op het water"

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!