Verenigingen

Wie wordt coach van het jaar 2019? | Drie genomineerden

Ook dit jaar zal er tijdens het roeicoachcongres een coach van het jaar gekozen worden. Alle deelnemers aan het congres op zaterdag 12 oktober mogen hun stem uitbrengen op één van de drie genomineerde coaches. Hieronder lees je wie deze genomineerde (vrijwillige) coaches zijn!

BOUDEWIJN VAN OPSTAL – COACH VROUWEN ONDER 23 ACHT

Boudewijn van Opstal is werkzaam als hoofdcoach dames bij de A.S.R Nereus. Daarnaast is hij sinds 2011 werkzaam als bondscoach van Indonesië. Hij heeft de laatste jaren Jeroen Spaans geholpen met de ontwikkeling van vrouwelijk talent. Dat leidde – onder andere – vorig jaar, samen met Martijn Witteveen, tot een zilveren medaille in de BW8+ op het wk u23. Dit jaar, samen met Steve Stewart, wonnen de meiden een gouden medaille in de BW8+.

JAN KLERKS – COACH PARA-ROEIEN

Jan Klerks is al veertig jaar actie als roeicoach! Afgelopen seizoen heeft hij para-roeiers Annika van der meer en Corné de Koning naar zilveren en gouden medailles gecoacht. Na jarenlang in dienst te zijn van de KNRB als bondscoach, coacht hij de afgelopen jaren als vrijwilliger de para-roeiers. Hij ervaart het coachen nog steeds als een fantastische (vrije-) tijdsbesteding.

JAN LEERINK & JOLMER VAN DE SLUIS – COACHES LICHTE MANNEN DUBBELVIER

Afgelopen jaar hebben Jan en Jolmer met veel plezier de lichte mannen dubbelvier begeleid naar het EK in Luzern, de WorldCup in Rotterdam en uiteindelijk de WK in Linz waar respectievelijk zilver, goud en brons behaald werd! Het was een intens seizoen met veel pittige selecties, uitdagingen en loon na hard werken voor zowel de coaches als de roeiers. Jan en Jolmer vonden het een eer om te mogen werken met zo’n enorm gemotiveerde groep roeiers.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

TeamNL Roeien op World Cup I: elf medailles

Nieuws

TeamNL Roeien op World Cup I: Dag 2

TeamNL Roeien

TeamNL Roeien op World Cup I: de Heats

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!