Verenigingen

Wind in de rug op de Bosbaan

De eerste strijd om de blikken op de Bosbaan is gestreden. Met een forse wind in de rug werd er hard gevaren in Amsterdam. Bekijk hier wat roeiend Nederland meemaakte in de hoofdstad.

Roeien in Amsterdam, na een paar weken in Rotterdam is het voor sommige mensen toch weer even wennen om op de Bosbaan te verschijnen ­čÖé

Ilse Feenstra was de eerste van Roeien de Maas die met rake klappen richting de overwinning in haar veld (Lichte Dames Nieuwelingen skiff) roeide. De Koninklijken uit Rotterdam zouden met vijf blikken terugkeren naar de vertrouwde Willem-Alexander Baan.

https://www.facebook.com/okeanosroeien/photos/a.217816304946306.53195.212491808812089/1093133667414561/?type=3

Ook voor de Amsterdamse ploegen was er in hun eigen stad feest. Okeanos kon met diverse blikken terugkijken op een geslaagd weekend.

Helaas bleef het dit weekend niet droog. Gelukkig konden publiek en roeiers terecht in de Aegon Lounge.

Naast het succes van de voetbal- en hockeyclubs uit Eindhoven wordt er ook hard gevaren op het water door de Brabanders. Frank behaalde met zijn blik de Senioren A-status, een verdienste die met champagne werd gevierd. Ook de Eerstejaars Dames wonnen overtuigend in hun veld waarmee ze beginnelingen af zijn geworden. Proficiat!

https://www.facebook.com/dsrvlaga/photos/pcb.1029702030445901/1029682663781171/?type=3

De Eerstejaars Licht van Laga leiden het eerstejaarsklassement al sinds de eerste wedstrijd van het seizoen, maar slaagden er tot op heden niet in om hun eerste blik te pakken. Zondag was het dan eindelijk raak en maakten ze hun laatste halen als beginnelingen. Met een overtuigende winst van een bootlengte stapten ze soeverein over naar het nieuwelingen veld. Alle Eerstejaars Achten van Laga zijn nu beginnelingen af!

Dat de mannen van Triton ‘power’ in de benen hadden werd met de NKIR overwinning al vast gesteld. Al dat vermogen heeft nu ook op het water een blik opgeleverd. Traditiegetrouw zijn ze zondagavond in Utrecht kaal geschoren. Maar waar blijft de foto na afloop?

Gezonde spieren, voor de deelnemers aan de Hollandia heel gewoon, maar helaas niet voor iedereen. Hollandia werkt daarom actief samen met Stichting Spieren voor Spieren.

https://www.facebook.com/asoposleiden/photos/a.1467400573480669.1073741829.1449872155233511/1607354906151901/?type=3

Invallen in een andere boot, onverwachts blikken en zo beginneling af zijn. Gefeliciteerd Ruben met deze mooie wending van jouw weekend!

In het Senioren A 2- veld gingen de favorieten met de blikken richting Delft en Groningen. Rogier Blink en Sjoerd de Groot hebben aan heel roeiend Nederland het niveau van een bondsroeier laten zien. Met zijn blik werd Blink “eindelijk” de onbetwiste nummer ├ę├ęn op de blikkenlijst van Gyas.

Het mooie weekend van de Hollandia kwam tot een einde met het Senioren A 8+ veld, waarin de mannen van de Holland Acht lieten zien dat zij de langste klappen maken van heel Nederland. De ‘Oude Acht’ van Nereus wist nog lang boord aan boord met de bondsmannen te roeien, maar kwamen op de finish een kleine seconde te kort voor de winst.

https://www.instagram.com/p/BFuLG-HGNll/

Na de overwinning van de Holland 8 stonden de studentenverenigingen van elke roeier klaar om hun helden toe te zingen. Zo werden de liederen van Nereus, Triton, Asopos, Okeanos en Laga door elkaar heen gezongen. Een passend eind van een prachtig roeiweekend. Tot op de Holland Beker!

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

AROSS en De Hertog organiseerden samen juniorenwedstrijd: 'een geslaagde dag'

Nieuws

ARB: Uitslagen & foto's

TeamNL Roeien

Nederland wint World Rowing Cup na successen op WCIII

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!