Verenigingen

World Rowing Coach Congres

Jolmer van der Sluis en Jan Leerink, coaches van het jaar 2019, zijn van 20 november tot en met 23 november bij het World Rowing Coach Congres in Londen aanwezig geweest. Zij delen graag hun ervaringen en hoogtepunten!

Dag 1

De eerste dag werd afgetrapt door professor Jean Cote over de individuele ontwikkeling en prestaties in het roeien door middel van connectie voor correctie. In zijn presentatie gaf hij onder andere kenmerken van ‘transformational coaching’. Hij sprak ook over de invloed van persoonlijke betrokkenheid, de juiste setting en sociale interacties op persoonlijke ontwikkeling, participatie en prestaties van roeiers.

Verder gaf Olympisch kampioen en thans bondscoach Thomas Poulsen een openhartig inkijkje in het programma van de Deense roeibond. Hij vertelde hoe het Deense programma veranderd is van een lichtgewicht georienteerd programma met minder volume op hoge intensiteit naar een programma op lage intensiteit met meer volume. Daarnaast was het interessant om te horen hoe hij omgaat met roeiers en veel feedback vraagt om zijn coachingsstrategie te bepalen.

Dag 2

Na een update van de president van de FISA over onder andere het lichte roeien en coastal rowing volgden er korte presentaties over hoogtetraining en omgaan met warmte in Tokyo, een 14 dagen adaptatie werd aangeraden. Later op de dag was er een presentatie van een enthousiaste Mike Purcer over het meten van bootsnelheid gedurende 1 haal met videoanalyses die hij jarenlang maakte bij verschillende worldcups en wereldkampioenschappen. Deze data gebruikt hij om snelheidscurves te maken en ‘blade slip’ te meten.

Dag 2 werd afgesloten met het World Rowing Awards dinner waarbij de grote kampioenen in het zonnetje gezet werden. Het was een super leerzame ervaring!

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Nederlands kampioenen in de skiff en tweezonder

Nieuws

De recreatieve roeier zoekt verbinding, beweging en uitdaging

Nieuws

Calco Voorjaarsregatta: uitslagen & foto's

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!