Verenigingen

Zwemmen voor de Kiwi

Ploegen uit elke hoek van de roeiwereld lagen dit weekend aan de start van de Koninklijke Holland Beker. Voor velen de eerste keer, maar voor roeilegende Mahé Drysdale voorlopig zijn laatste. Bekijk hier de terugblik.

Niet alleen de ploegen uit Rotterdam, Breda en andere Nederlandse roeisteden kwamen dit weekend naar Amsterdam. Zo deed Mahé Drysdale een poging om zijn vijfde titel te pakken en kwamen de roeiers van Oxford-Brookes naar de Bosbaan voor hun laatste kwalificatiemogelijkheid voor de Henley 8+.

The second day of the National Picknick Championships had started and at 12:00 we will give away the first picknickbasket to the person who posts the best picknick foto on instagram under #nkpicknick. Get yourself a luxurious lunch in a basket!

A photo posted by Aegon Kon. Holland Beker (@hollandbeker) on

Overigens was de Bosbaan dit weekend ook een prima bestemming voor de niet-roeiers. Voor jong en oud waren er voldoende activiteiten, van het Aegon Kids Area tot aan de spontaan georganiseerde #nkpicknick.

Accenture liet in het bedrijven veld zien dat ze niet alleen de baas op de Zuidas zijn, maar ook op de Bosbaan.

HUGE congratulations to two of our incredible blue boat athletes, Ruth Siddorn and Anastasia Chitty, as well as their partners Lucy and Sam, on their victories at the Holland Beker regatta this weekend!!! #proud #whichblueru #darkblue #hollandbeker #rowing #rowingrelated

A photo posted by Oxford University Women's BC (@ouwbc) on

Met een Boat Race overwinning al achter hun naam hebben de dames van Oxford laten zien dat ze ook in hun Groot-Britannië pakjes het 2x veld achter zich kunnen laten.

Winning in Holland #leanderclub #rowing

A photo posted by Leander Club (@leander_club) on

De battle voor Henley is al vol aan de gang. Kanshebbers ASR Nereus en Leander Club hebben op zaterdag en zondag de prijzen moeten delen. De Amsterdammers waren op zaterdag de baas in het 8+ veld, maar de mannen uit Henley wisten in de revanche op zondag de winst naar zich toe te trekken. Dit door goed gebruik te maken van hun baan voordeel.

Ook in Engeland ging de titanen strijd niet onopgemerkt en zelfs Mourinho heeft er een mening over. Wie wint er over een paar weken op de Thames?

Repost @hollandbeker ・・・ Thames 4- smashing out 2nd place to Dutch internationals at Holland Beker today ?#hollandbeker #khb #rowing #thamesrc #trc #canottaggio #rudern #aviron

A video posted by Thames Rowing Club (@thamesrowingclub) on

De Muda, Muda, Blink en de Groot combinatie heerste over het mannen 4- veld en kwam met meerdere bootlengtes verschil als eerste over de finish. Toch is de Thames Rowing Club trots dat hun mannen en verdienstelijke tweede plek hebben weten te veroveren achter de Nederlandse roeiers.

Posted by Holland Beker on Sunday, June 5, 2016

Zelfs ploegen uit Zuid-Oost Azië hebben de lange reis richting de Holland Beker gemaakt. Als je toch van ver komt moet je natuurlijk wel prijzen mee naar huis nemen. Dat deden zowel de lichte mannen uit Japan als Indonesië.

Posted by Holland Beker on Sunday, June 5, 2016

Met een tweevoudig Olympiër en medaillewinnaar in de boot stappen gebeurt ook niet elke dag. Proteus Heavyweights Vincent Klaasens en Maarten Blokland hadden het blauw ingeruild voor bordeaux rood om te blikken met Alex Partridge.

Privileged to win the M4- race with an amazing sprint towards the finish at the #KHB with the legendary Alex Partridge and Richard Hawkins from #oxfordbrookes #rowing #HRR #proteuseretes @brookesrowing

A photo posted by Proteus Heavyweights (@proteusheavyweights) on

Nieuw Zeeland gaat met de overwinning op beiden hoofdnummers richting de Wereld Beker in Poznan. Emma Twigg was voor Nederlandse Lisa Scheenaard en Wit-Russin Ekaterina Karsten te sterk. Wederom een sterke prestatie van Lisa.

De man van het weekend was Mahé Drysdale. De inmiddels vijfvoudig winnaar van de Holland Beker nam na dit weekend afscheid van Nederland. Als fan van de Nederlandse roeicultuur was de grote wens van de Kiwi dat, mits hij een vijfde overwinning naar zich toe wist te trekken, er ook naar hem toe zou worden gezwommen. Zo dook er meteen een groep fans het water in toen Drysdale de finish overkwam. Mahé we gaan je missen!

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Save the date: Nationaal Roeicongres 2024

Nieuws

Nomineer jouw Vrijwilliger van het Jaar 2023

Nieuws

Eerste race-ervaringen tijdens Asopos Najaars

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!