TeamNL Roeien

EK junioren Gravelines

Dit weekend, zaterdag 26 en zondag 27 mei, vindt het EK junioren in Gravelines in Frankrijk.

Zondag, de dag van de 4e plekken!

Ook in Gravelines is het heet. Inmiddels zit de finaledag voor de junioren erop. In de ochtend werden er drie 4e plekken gevaren wat resulteerde in twee B-finales en een D-finale voor Siemen (JM1x). In de middag raceten alle junioren in de verschillende finales. En dat werden dan weer vier 1e plaatsen en één 4e plaats. Talentcoach Jeroen Spaans is tevreden over het weekend want kwalificatie voor de Youth Olympic Games is gelukt. Daarnaast presteerden de junioren naar vermogen en zijn ze in het weekend gegroeid. De laatste wedstrijden waren de beste en in het kader van talentontwikkeling is buitenlandse ervaring opgedaan en zijn wedstrijden onder druk gevaren. Nu weer terug naar Nederland!

Het overzicht van de dag.

Siemen Veenstra (JM1x)
Als eerste verscheen Siemen als eerste aan de start. De nummers 1 t/m 3 gaan door naar de C-finale. Het was een spannende wedstrijd voor een plekje in die C-finale. Siemen kwam net iets te kort (7.13.77), de derde plek klokte 7.13.39! In de D-finale finisht Siemen als eerste in 7.14.92, de tweede plaats is voor Servië, 7.17.16.

Isabel van Opzeeland (JW1x)
In de halve finale voor een startbewijs in de A of B finale klokt Isabel 7.56.00 is de vierde tijd. In de middag wint Isabelle met overmacht de B-finale. Ze finisht in 7.52.39. Zweden komt vier seconden later binnen.

Jessy Vermeer & Iris Klok (JW2-)
Jessy en Iris stelden hun A-finaleplaats gisteren al veilig. Om 13.12 precies kwamen zij in actie. Het resultaat: een vierde plek in 8.12.14. Het Griekse duo pakte goud in 7.54.08.

Gijs en Joost Schwarz, Ies Wiersma & Wietse Morreau (JM4-)
In de ochtend strijden de mannen voor een plaats in de A-finale. Ze finishen als vierde, dat betekent een B-finale in de middag. Hier laten ze de Kroaten achter zich. De mannen worden vierde in 6.17.05. De Kroaten klokken 6.18.19.

Fien van Westreenen, Benthe Boonstra, Lisa Bruijnincx & Pau Koster (JW4x)
Ook de meisjes doen het goed in de B-finale. Ze komen als eerste over de streep in 6.17.13. Het Deense kwartet is tweede in 6.49.21.

Zaterdag, een spannende dag

De 1e wedstrijddag zit er in Frankrijk op voor de junioren! Het was een spannende dag.

In de ochtend kwalificeerde Siemen zich met een derde plek in 7.52.58 voor de kwartfinale. In de middag moest hij nog een keertje aan de bak, de nummers 1 t/m 3, plaatsten zich voor de halve finale A/B. Siemen kwam net iets te kort. Hij klokte 7.49.99, de 4e tijd. Morgen staat hij in de halve finale C/D.

Alleen de nummers 1 plaatsten zich in de ochtendheats direct voor de halve finale A/B. Isabel werd vierde en voer in de middag de herkansing. Deze was goed voor een tweede plek en dus zondag een halve finale A/B. Isabel klokte 8.36.45. Haar Belgische collega werd eerste in 8.31.31.

Ook hier was een eerste plek goed voor een direct ticket naar de A-finale. Jessy en Iris werden 2e in 7.53.05 achter het Griekse duo (7.43.25). In de herkansing stellen ze hun plaats in de A-finale veilig. Ze komen als eerste over de finish in 8.00.98. A-finale in the pocket!

In de heats in de ochtend klokken de mannen de vierde tijd (6.43.19). In de herkansing laten ze zien wat ze kunnen. Een eerste plek in 6.43.68. Zondag starten ze om 09.56 uur de halve finale A/B.

De meisjes dubbelvier wordt zesde tijdens de heats, dus een herkansing in de middag. Hier eindigen ze op een derde plaats in 7.18.25 net achter de Italianen, 7.17.95. Het scheelde weinig! Morgen B-finale om 12.15 uur.