Nieuws

Breng je stem uit voor Vrijwilliger van het Jaar 2023

Lotte Burgers

Maar liefst acht vrijwilligers werden de afgelopen periode door verenigingen opgegeven voor de verkiezing van Vrijwilliger van het Jaar 2023. Vanaf vandaag kan er worden gestemd op de vrijwilliger die volgens jou deze titel het meest verdient.

Regels & proces

  • Stemmen kan t/m zondag 21 januari 2024, 19:00 uur.
  • Je kunt maximaal drie stemmen uitbrengen. Vul het formulier in via onderstaande knop.
  • Stemmen met dummy-mailadressen heeft geen zin, deze stemmen worden niet meegenomen.
  • Onder de deelnemers die onderaan deze pagina aan hebben gegeven kans te willen maken op het TeamNL Roeien kookboek ‘Hét Recept voor Energiek Roeien’ worden een aantal exemplaren verloot. Eind januari wordt hierover contact opgenomen per mail.

Bekijk hieronder alle inzendingen en lees de toelichting van hun inzender(s).

Bram Hamburger

Bram Hamburger en Eva Mol

Eva Mol: “Ik roei bij Willem-3 en Hemus en was op zoek naar een PR1-coach, maar beide verenigingen konden niemand vinden. Gelukkig wilde Bram, die eerder U23 heeft gecoacht, mijn coachen. Hoewel hij geen lid is van Willem III noch Hemus, vond hij tijd in zijn drukke leven als fulltime werker en ouder om vrijwillig te coachen. Ondanks zijn aanvankelijke gebrek aan ervaring in para-roeien, heeft Bram snel veel kennis opgedaan en heeft hij mijn techniek aanzienlijk verbeterd. Hij is toegankelijk, communiceert goed en straalt vertrouwen uit als coach. Dankzij Bram kan ik als PR1-roeier blijven roeien. Hij is voor mij de vrijwilliger van het jaar!”

Sem Blokland (Aegir)

Sem Blokland

Bastiaan Roest: “Na een actieve periode als wedstrijdroeier heeft Sem zich vrijwillig ingezet als coach. Zijn ongelooflijke toewijding en energie hebben grotendeels bijgedragen aan het voortbestaan van de lichte damessectie. Daarnaast speelt hij ook een ondersteunende rol binnen de vereniging door deel te nemen aan verschillende adviescommissies, waaronder die voor het bestuur.”

Lars Hermsen (Argo)

Lars Hermsen

Rody Schipper: “Voor velen betekent wedstrijdroeien vaak een pauze in vrijwilligerswerk, maar voor Lars is dit nooit het geval geweest. Elk jaar organiseert hij evenementen; nog voordat het ene afgelopen is, begint hij al met het volgende. Tussen trainingen door staat Lars wekelijks in de keuken en kookt hij voor verenigingsavonden en andere diners. Hij is ook altijd aanwezig om Argo en het wedstrijdroeien te promoten. Hij is erin geslaagd om in de korte tijd dat je lid kunt zijn van een studentenvereniging een onmisbaar onderdeel te worden. “Ja, dat was in mijn eerste jaar toen ik nog geen nee kon zeggen.”, zei hij eerst. “En nu?” vroeg ik hem. “Nou, nu soms wel.”

Edwin Zijp (Orca)

Edwin Zijp

Marjet Poutsma: “Edwin Zijp werd lid in 1988 en heeft vanaf toen jaren- en jarenlang competitie- en voornamelijk wedstrijd gecoacht. Edwin heeft in al die jaren 80 tellende en 55 niet-tellende coachblikken gehaald. Dat maakt dat Edwin op nummer 1 van de coach blikkenlijst staat! Edwin heeft zich jarenlang op coachniveau bijzonder hard ingezet voor Orca. Met zijn rustige manier van coachen weet hij menig damesploeg blik na blik te laten halen, maar coachte ook twee keer een lichte mannenteam. Edwin is nooit te beroerd geweest om ook een competitieploeg te coachen, simpelweg omdat hij het leuk vindt. Edwin stimuleert, motiveert en wil mensen het beste uit zichzelf laten halen. Edwin is voor veel mensen datgene wat ze in een Orcaan willen zien: een heel groot Orca-hart, nooit te beroerd om mee te denken of te helpen en met beide benen op de grond. Dat maakt hem geliefd op Orca en een bijzonder mooi lid!”

Vincent Wassenaar (Laga)

Vincent Wassenaar

Lara Schonewille: “Vincent heeft zich bijna 10 jaar ingezet voor het damesroeien op Laga. In al de jaren dat hij coachte heeft hij in de middengroepen en eerstejaars ploegen talloze roeisters een stap verder geholpen. Daarnaast biedt hij al deze jaren ook ondersteuning en opleiding aan nieuwere coaches. Buiten Laga zet Vincent zich in als commissaris wedstrijdroeien bij de NSRF, met een belangrijke bijdrage aan succesvolle EUC en FISU toernooien. Zijn inzet maakt hem een onschatbare vrijwilliger voor Laga en voor het studentenwedstrijdroeien in Nederland als geheel. We zijn enorm dankbaar voor zijn bijdrage.”

Leo Schneemann (De Amstel)

Leo Schneemann

Evert Vogel: “Leo is een onschatbare steunpilaar voor onze Roei- en Zeilvereniging De Amstel in Amsterdam, die dit jaar zijn 150-jarige bestaan viert. Zijn toewijding en betrokkenheid zijn bewonderenswaardig, altijd klaar om te helpen waar nodig. Met geduld en humor begeleidt hij de jeugdleden en wijst altijd de juiste richting aan voor het team. Zijn leiderschap en positieve invloed maken hem onmisbaar binnen onze vereniging.

Niels Leerentveld (Pelargos)

Niels Leerentveld

Yentl Witte: “Niels, de oprichter van onze vereniging, is nog steeds (zo goed als) dagelijks actief betrokken bij Pelargos. Of het nu gaat om beginnende roeiers de eerste knijpjes van het roeien te leren, de doldrukmeter toepassen op de middengroepers en te analyseren, het ondersteunen van het bestuur of het uitleggen van de rol van een vertrouwenscontactpersoon aan eerstejaars. Zijn toewijding aan de vereniging is uniek. Hoewel mensen tegen hem opkijken, beschouwt hij zichzelf als ‘maar’ een VCP, ‘maar’ een coach, ‘maar’ een oprichter en ‘maar’ een erelid. Zijn bescheidenheid, toegankelijkheid en toewijding aan de vereniging en haar leden zijn bewonderenswaardig.”

Paul Hartog (Willem III)

Paul Hartog

Klaas Baud: “Paul is een man met het hart op de goede plaats; coachen is zijn passie, ongeacht hoe vroeg, nat, koud of lang de training is. Hij is altijd aanwezig, vol zorgzaamheid en rust. Zijn deur staat altijd open voor een gesprek en zijn scherpte is onmiskenbaar wanneer de situatie erom vraagt. Hij is een loyale kracht binnen Willem III, vrijwillig investeert hij eindeloos veel tijd in zijn roeiers en de vereniging.”

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Elf boten in actie bij A-finales World Cup II

TeamNL Roeien

Heats, 'races for lanes' en meer op dag 1 van World Cup II

Nieuws

Zo staat het ervoor in het Eerstejaarsklassement

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!