Nieuws

Coming up: het WK U19 in Parijs

door Lotte Burgers

Een spannende week voor de beste juniorenroeiers van Nederland: van woensdag 2 tot en met zondag 6 augustus nemen ze het tijdens het WK in Parijs op tegen de wereldtop onder-19.

Geroeid wordt er door zes Nederlandse ploegen op de olympische baan, net buiten de Franse hoofdstad. De eerste vier dagen zijn er voorrondes, daarna volgen op zaterdag 5 augustus halve finales en op zondag 6 augustus de finales.

De wedstrijden zijn thuis te volgen via worldrowing.com. We verwachten dat alleen de finales via een video livestream te bekijken zijn, de rest via een audiostream en de live tracker.

Voor meer informatie en tickets kun je terecht op rowingparis-u19event.com. Fotograaf Max Reijnen zal voor ROEIEN.nl en de roeiers de finaledagen op camera vastleggen. Thomas Notermans is hoofdcoach en teammanager.

Wegens slecht weer is de start van het WK een dag opgeschoven naar donderdag 3 augustus. Bekijk het herziene raceschema hier.

De selectie

PloegRoeiers
JM1xSam Yates (Die Leythe)
JW1xAnna Menke (Aegir)
JM2xDirrik Maitland & David Luteijn (Willem III)
JW2xIlva Boone (Tromp) & Marieke Middag (Willem III)
JM4xRobbe van Hulst (De Hertog), Juan Poppeliers (De Maas), Björn Bakker (Wetterwille) & Lucas van der Wurff (Willem III)
JW4xTeuntje Mollee (Het Spaarne), Amély Carrière (Het Spaarne), Sarah Rüger (Naarden) & Luna Kuiper (Het Spaarne)

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Bezoek tijdens de Spelen Het Scheepvaartmuseum: "Iconen op het water"

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!