Nieuws

Dertien roeiers opgenomen in Talent TeamNL selectie

Northwave Regatta / NK Groot - door Max Reijnen

Talent TeamNL hoofdcoach Diederik de Boorder neemt dertien roeiers op in zijn selectie voor 2024. Acht stromen door uit de groep van vorig jaar, aangevuld met vijf nieuwe namen.

Testdagen

De selectie is tot stand gekomen na intensieve testdagen op de Willem-Alexander Baan in november (skiff, 3 keer 1900 meter) en op het Olympisch Trainingscentrum (RP3, 2000 meter) begin december. Ook is er gekeken naar prestaties van afgelopen seizoen.

Diederik de Boorder, hoofdcoach Talent TeamNL: ‘Iedereen die mee heeft gedaan aan het selectietraject deed dat met ontzettend veel enthousiasme. Daar willen we de roeiers en hun coaches enorm voor bedanken. Uiteindelijk moeten we keuzes maken. Waar het om gaat is dat een roeicarrière lang duurt. Zit je er nu niet bij, dan hoop ik dat iedereen met net zo veel enthousiasme blijft doortrainen.’

‘Met deze groep en met dit programma wordt het per definitie een fantastisch jaar’

Diederik de Boorder

‘Een roeier als Jorn Salverda van Skøll, en voorheen Vidar, redde het vorig jaar niet, maar heeft zich afgelopen seizoen op eigen kracht het snot voor de ogen gewerkt. Hij is nu één van de nieuwe roeiers in de Talent TeamNL selectie. Met deze groep en met dit programma wordt het per definitie een fantastisch jaar.’

Uiteindelijk heeft iedereen een eigen verhaal. Van Maartje die buiten de selectie van TeamNL Roeien viel, en afgelopen seizoen helemaal zelf heeft toegewerkt naar dit moment, tot aan Lucas Keijzer, met 20 jaar de jongste van de groep. Hieronder de volledige selectie.

De selectie (mannen)

NaamHuidige vereniging
Jelle BakkerAegir
Jorn Salverda (nieuw)Skøll
Lucas KeijzerNereus
Michiel Mantel (nieuw)Nereus
Stijn WielingSkøll
Wibout RustenburgSkøll

De selectie (vrouwen)

NaamHuidige vereniging
Claire de KokNjord
Linn van Aanholt (nieuw)Skadi
Lisa Bruijnincx (nieuw)Njord
Lisanne van der LelijOrca
Maartje Damen (nieuw)Laga
Margot LeeuwenburghNjord
Vera SneijdersThêta

Cambridge Fixtures

Voor nu wordt de groep aangevuld met meetrainers tot twee achten. Mats van Sabben (Skøll), Olle van Bohemen (Thêta) en Sander Hazelaar (Proteus) maken nog kans op een plek in de mannen acht. De vrouwen acht wordt compleet gemaakt door Noortje Wilms (Thêta). Aniek van Veenen (Orca) en Sara Kalf (Nereus/Njord) zijn de stuurvrouwen. Tot en met eind januari trainen ze voor deelname aan de Cambridge Fixtures.

Richting EK

Na de Fixtures traint de selectie door naar het EK Roeien in Szeged, Hongarije. Onder andere de Koninklijke Holland Beker op de Bosbaan en World Cup III in Poznan staan verder op het jaarprogramma.

DatumWedstrijdLocatie
28 januari 2024Cambridge FixturesCambridge, Groot-Britannië
25 t/m 28 april 2024EK RoeienSzeged, Hongarije
1 en 2 juni 2024Koninklijke Holland BekerBosbaan, Amsterdam
14 t/m 16 juni 2024World Cup IIIPoznan, Polen

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Nieuws

Erasmiaans Gymnasium wint Nationaal Schoolroei Kampioenschap 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!