Nieuws

Koning bezoekt roeivereniging Willem III

© Merijn Soeters - www.merijnsoeters.com

Zijne Majesteit de Koning heeft vrijdagmiddag 11 december een bezoek gebracht aan roeivereniging Willem III in Amsterdam. Het werkbezoek stond in het teken van de impact van de coronamaatregelen op de sportsector en de gevolgen voor het verenigingsleven en gezondheid.

De uitbraak van COVID-19 heeft gevolgen voor de uitoefening van de sport. Onder meer omdat het door de anderhalve meter maatregel niet meer mogelijk is om in meerpersoonsboten te roeien. Ook is het verenigingsleven van sporters door alle beperkingen veranderd en staan de voorbereidingen voor belangrijke internationale wedstrijden onder druk.

Koning Willem-Alexander startte zijn bezoek met een rondleiding over het terrein van de in 1882 opgerichte roeivereniging Willem III. Tijdens de rondleiding sprak de Koning onder meer met George Cortlever en Rogier Klop over het belang van roeien op oudere leeftijd. Daarna ontmoette hij wedstrijdroeier Simon van Dorp met wie hij sprak over zijn voorbereidingen op de Olympische Spelen en met Fien van Westreenen over de uitdagingen waar jongeren tegen aan lopen tijdens de coronacrisis. Sven Rotteveel Mansveld & Luka van der Zwan lieten zien hoe zij in deze tijden instructie geven aan zowel jeugd als volwassenen. De rondleiding werd afgesloten met Martin Lauriks & David Zeelenberg, zij spraken over de gevolgen van de coronamaatregelen in het para-roeien.

Aansluitend vond een rondetafelgesprek plaats met Rutger Arisz, Gerrit Blom, Anneke van Zanen (NOC*NSF), Thomas Plochg (Federatie voor Gezondheid), Fleur Kleiburg (NSF), Lucas Bollen (A.S.R. Nereus) en Jannemiek ter Horst (De Hoop). In het gesprek werd ingegaan op het belang van sporten en de impact van COVID-19 op sportverenigingen en hun leden.

”We zijn vereerd met het bezoek van de Koning en het is mooi dat we samen met roeivereniging willem III het belang van sport tijdens de coronacrisis hebben kunnen laten zien. Roeien leent zich hier natuurlijk goed voor omdat je van jong tot oud kan roeien ook met een beperking.”

Rutger Arisz – voorzitter KNRB

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Nieuws

Erasmiaans Gymnasium wint Nationaal Schoolroei Kampioenschap 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!