Nieuws

Reactie KNRB op publicatie van de NOS

We hebben vandaag kennis genomen van een publicatie van de NOS met als titel “Besmet geval in Holland Acht door lakse houding roeibond bij EK”.  Het gaat hierbij om een artikel waarin onze technisch directeur en andere betrokkenen zijn geciteerd met quotes en uitspraken.

De KNRB erkent direct dat er iets fout moet zijn gegaan omdat de bubbel waarin de atleten zich hebben begeven toch lek is gebleken, met als resultaat twee positief geteste atleten. Dat dit het gevolg zou zijn van ‘laksheid’ van de zijde van de roeibond is echter een onjuiste en ook onwaarschijnlijke conclusie.

In deze moeilijke tijden kan topsport alleen min of meer door blijven gaan door het creëren van bubbels voor atleten en staf, en door er voor te zorgen dat deze bubbels in stand blijven. Dit geldt op dit moment voor iedere sport. Uiteraard is de KNRB zich hier ten volle van bewust. Al onze protocollen zijn hierop gericht. Met alle betrokkenen wordt hier voortdurend over gecommuniceerd.

Er staan voor de topsport en voor de KNRB grote belangen op het spel. Dat wij laks met onze eigen protocollen om zouden gaan is dan ook een volstrekt ongefundeerde bewering.

Toch kan hiermee kennelijk niet 100% voorkomen worden dat er besmettingen optreden, of dat besmettingen direct herkend worden, zodat passende maatregelen genomen kunnen worden. 

Wij zullen naar aanleiding van deze zaak dan ook een diepgaand onderzoek instellen en tot de bodem uitzoeken hoe dit zo is gekomen en dit nauwgezet op een rijtje zetten. Door de quarantaine restricties van onze atleten hebben we hier echter enige tijd voor nodig. Zorgvuldigheid is geboden, omdat dit onderzoek lessen voor de hele topsport kan opleveren.

Wij willen met dit bericht laten weten dat wij ons niet herkennen in de wijze waarop de NOS dit voorval heeft weergegeven. Wij zullen zo spoedig mogelijk met een gedetailleerde beschrijving komen op onze eigen platforms. Tot die tijd doen wij geen verdere uitspraken over deze zaak.

Coverfoto: Merijn Soeters

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

AROSS en De Hertog organiseerden samen juniorenwedstrijd: 'een geslaagde dag'

Nieuws

ARB: Uitslagen & foto's

TeamNL Roeien

Nederland wint World Rowing Cup na successen op WCIII

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!