Nieuws

TeamNL Roeien in actie op Koninklijke-Holland Beker

In voorbereiding op het WK en het Olympisch Kwalificatietoernooi eind augustus in Belgrado start TeamNL Roeien aankomende weekend (24 en 25 juni) op eigen water. Op de Bosbaan nemen ‘onze roeiers in Oranje’ het tijdens de Koninklijke Holland Beker op tegen internationale ploegen, Talent TeamNL, de onder-23 selectie en de top uit het Nederlands studentenroeien: een uitgelezen kans om onze olympiërs live te zien racen.

Holland Beker & Ladies Trophy

Naast dat de net nieuw geformeerde Holland Acht, Vrouwen dubbelvier en Mannen vierzonder in actie komen, starten Melvin Twellaar (Europees kampioen 2022 en Vice-Wereldkampioen), Lennart van Lierop (Europees kampioen 2023), Simon van Dorp, Stef Broenink (Tokio-zilver) en Tone Wieten (Tokio-goud) voor deze gelegenheid individueel in de skiff. Zij gaan met elkaar en andere topskiffeurs uit binnen- en buitenland de strijd aan om de prestigieuze Holland Beker en een aanzienlijk geldbedrag.

Bij de vrouwen stappen TeamNL roeisters Roos de Jong (Tokio-brons, WK zilver) en Martine Veldhuis in de skiff om de Ladies Trophy (de equivalent van de Holland Beker) binnen te halen. Dat zal niet eenvoudig worden met ook regerend olympisch kampioen Emma Twigg uit Nieuw-Zeeland aan de start.

Bosbaan, Amsterdam

De Koninklijke Holland Beker (KHB) is een van de oudste roeiwedstrijden ter wereld. De eerste editie vond plaats in 1886. Toen op de Amstel vindt de internationaal georiënteerde wedstrijd nu steevast plaats op de Bosbaan, thuisbasis van TeamNL Roeien en de locatie van het WK Roeien in 2026. Dit jaar verwelkomt de Koninklijke-Holland Beker roeiers uit meer dan vijftien verschillende landen.

Meer informatie over de Koninklijke Holland Beker en de starttijden via hollandbeker.nl.

Startende ploegen van TeamNL Roeien*

Mannen skiffM1xSimon van Dorp, Lennart van Lierop, Melvin Twellaar, Stef Broenink, Tone Wieten
Vrouwen skiffW1xRoos de Jong, Martine Veldhuis
Mannen tweezonderM2-Nelson Ritsema & Abe Wiersma
Vrouwen tweezonderW2-Veronique Meester & Ymkje Clevering
Willemijn Mulder & Ilse Kolkman
Vrouwen dubbeltweeW2xNika Vos & Lisa Scheenaard
Mannen vierzonderM4-Rik Rienks, Ralf Rienks, Ruben Knab & Niki van Sprang
Vrouwen vierzonderW4-Tinka Offereins, Hermijntje Drenth, Benthe Boonstra & Marloes Oldenburg
Vrouwen dubbelvierW4xBente Paulis, Laila Youssifou, Tessa Dullemans & Roos de Jong
Holland AchtM8+Dieuwke Fetter (cox), Mick Makker, Gert-Jan van Doorn, Jacob van de Kerkhof, Sander de Graaf, Guillaume Krommenhoek, Jan van der Bij, Olav Molenaar & Guus Mollee

* TeamNL roeiers Pieter van Veen (Triton) en Wietse Morreau (Nereus) starten respectievelijk in de Triton Mannen tweezonder en de U23 Mannen dubbelvier.

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

AROSS en De Hertog organiseerden samen juniorenwedstrijd: 'een geslaagde dag'

Nieuws

ARB: Uitslagen & foto's

TeamNL Roeien

Nederland wint World Rowing Cup na successen op WCIII

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!