Nieuws

World Cup II: een terugblik

(Talent) TeamNL Roeien en onze verenigingstop liet dit weekend in de met wereldtop bezette startvelden van World Cup II zien wat ze in huis hebben. Naast skiffgoud voor Corné waren er zwaarbevochten halve finales en finalerondes.

Hieronder per boot en ploeg de uitslagen van de tweede wereldbeker in Varese.

Nika Vos (6e plaats B-finale)

door Benedict Tufnell

Na haar zilveren dubbelvier-seizoen van vorig jaar gaat Nika richting het WK samen met Lisa Scheenaard de dubbeltwee in. Deze World Cup doet ze het nog alleen: in de skiff werd het een zesde plek tijdens de B-finale.

Corné de Koning (GOUD)

door Benedict Tufnell

In Varese voegde Corné nog maar eens een gouden medaille toe aan zijn indrukwekkende lijst met internationale overwinningen. Op het aankomende Wereldkampioenschap in Belgrado lonkt WK-titelprolongatie in de skiff: het kan nummer vier op rij worden.

Chantal Haenen & Corné de Koning (4e plaats)

door Benedict Tufnell

Dubbel starten: Corné is het inmiddels gewend. Bezig aan een druk wedstrijdprogramma werkt hij ook samen met Chantal toe naar het Wereldkampioenschap eind september. Na zilver op het EK, nu een vierde plek op de tweede wereldbeker.

Eli Brouwer & Pieter van Veen (6e plaats)

door Benedict Tufnell

Hoewel Pieter inmiddels uitkomt voor TeamNL Roeien bracht het selectiebeleid hem toch weer samen met Eli in de tweezonder. Na twee eerdere wereldbeker-deelnames dit keer in Varese. Een voortvarend begin bracht het Triton-duo opnieuw de A-finale. Daar bleef het bij een zesde plek.

Wibout Rustenburg (4e plaats B-finale)

door Benedict Tufnell

Na Lennart van Lierop opnieuw een Skøll-skiffeur op hoog internationaal niveau. Voor Wibout bovendien de eerste wereldbeker deelname in de skiff. In het drukbezette veld werd het na een fotofinish een vierde plek in de schaduwfinale.

Margot Leeuwenburgh & Marije IJpma

door Benedict Tufnell

Pas sinds het NK Klein onderdeel van ‘Talent TeamNL Roeien’ en nu samen met Margot Leeuwenburgh in de dubbel naar de wereldbeker: voor Marije gaat het hard. Een plek in de halve finale zat er evenwel dit toernooi niet in na een vijfde plek in de voorwedstrijd en een vierde plaats in de herkansing.

Jorn Salverda & Stijn Wieling (3e plaats B-finale)

door Benedict Tufnell

“Voor nu het maximale” haalde het prille Skøll-duo met een derde plek in de B-finale uit hun debuut op wereldbeker-toneel. De eerstvolgende stop? Een nieuwe meting met internationale top tijdens Henley Royal Regatta vanaf 27 juni. Dit keer in de dubbelvier.

Tosca Kettler (4e plaats)

door Benedict Tufnell

Op World Cup I eerder dit jaar haalde ze al zilver in het lichte skiffveld. Dit keer is het – op een veel sterker bezette tweede wereldbeker – een vierde plek.

Lichte mannen dubbelvier (derde plaats)

door Benedict Tufnell

Max Gompel, Brian Poll, Niels van Vliet en Maxim den Boogert, samen met David van Velden en Hidde Lyckema – voor nu terug uit de VS -, vormen ze de top van het mannen lichtroeien in Nederland. Op de tweede wereldbeker slechts twee opponenten voor de dubbelvier: Duitsland en Italië. Na een tweede plek in de race-for-lanes werd het een derde plaats in de finale.

Eva Mol (6e plaats)

door Benedict Tufnell

Na het EK in Bled afgelopen maand pas het tweede internationale toernooi voor Eva in de PR1 skiff. Dankzij een derde en tweede plek in respectievelijk voorwedstrijd en repechage werd het de A-finale. Daar bleef het bij een zesde plek.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Heats, 'races for lanes' en meer op dag 1 van World Cup II

Nieuws

Zo staat het ervoor in het Eerstejaarsklassement

TeamNL Roeien

Veertien Nederlandse boten aan de start van World Cup II

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!