Verenigingen

Charter Diversiteit & Webinar ‘Inclusief sportklimaat op jouw club’

In aanloop naar het NOC*NSF symposium “Diversiteit en Inclusie” van 14 januari zette de KNRB en 25 andere sportbonden hun handtekening onder het Charter Diversiteit dat door de NOC*NSF en sportbonden is opgesteld. Middels dit charter spreken de sportbonden de intentie uit om komend jaren aan de slag te gaan met diversiteit binnen hun sport.

Talloze sportonderzoeken laten zien dat mensen met een beperking, ouderen, mensen met een laag inkomen, de LHBTI+ community én mensen met verschillende culturele achtergronden minder sporten en zich minder thuis voelen in de sport. Aan de slag gaan met diversiteit en inclusie betekent een vooruitgang in de gehele sportwereld. Om tot de beste prestaties te komen is het belangrijk om alle talenten te benutten, zowel binnen het bestuur, de vrijwilligers als de sport, ongeacht de verschillen.

Diversiteit en inclusie in de roeisport

Afgelopen november verscheen op roeien.nl de oproep ‘diversiteit in de roeisport – Denk jij mee?’. Alexander Driebeek schreef: ‘Diversiteit is heel belangrijk voor mij. Het creëren van kansen voor anderen, die ik wel heb gekregen, is wat mij in 2020 op een heel duidelijk pad gestuurd heeft. Na al het demonstreren, is het tijd om actie te ondernemen. Vandaar dat we jullie hulp nodig hebben om voor iedereen gelijke kansen te creëren’. Samen met een grote groep betrokken leden zijn we het gesprek aangegaan. Vervolgens is de Commissie Diversteit en Inclusie gevormd. We streven ernaar dat de roeisport voor iedereen toegankelijk is en iedereen zich thuis kan voelen in onze sport, maar er is nog genoeg werk te verzetten!

Webinar ‘Inclusief sportklimaat op jouw club’

Een van de eerste concrete activiteiten is de organisatie van de Webinar ‘Inclusief sportklimaat op jouw club’ tijdens het Nationaal Roeicongres op 1 februari van 19:00-20:15 uur. Meld je aan bij te dragen aan een positieve sociale norm binnen jouw club! De webinar wordt gegeven door Stephan Hakkers en Thijs de Greeff (Alliantie Gelijkenspelen, John Blankenstein Foundation).

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Drie boten aan de start bij laatste kwalificatietoernooi Spelen

Nieuws

Marathonroeien in mei 2024

Nieuws

Raceroei Regatta 2024: foto's en uitslagen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!