Nieuws

Edwin Zijp (Orca) verkozen tot Vrijwilliger van het Jaar 2023

Eind 2023 werden er acht verenigingshelden opgegeven als Vrijwilliger van het Jaar 2023. Vervolgens werd er massaal gestemd door roeiend Nederland. Edwin Zijp, coach bij studentenroeivereniging Orca, wist uiteindelijk de meeste stemmen te behalen. Nietsvermoedend werd hij woensdagochtend verrast met deze welverdiende titel.

Normaal gesproken zou Edwin na de nabespreking van de training van de dames van Orca meteen zijn fiets pakken, maar deze woensdagochtend werd Edwin nog even meegenomen naar de sociĆ«teit van Orca aan De Driewerf in Utrecht. Daar stond het bestuur van Orca hem met trots op te wachten. “Nu valt het kwartje”, was direct de reactie van Edwin.

Marjet Poutsma, wedstrijdcommissaris van Orca, heeft Edwin opgegeven als Vrijwilliger van het Jaar. Ze vertelt: “Edwin heeft zich jarenlang op coachniveau bijzonder hard ingezet voor Orca. Hij heeft in al die jaren 80 tellende en 55 niet-tellende coachblikken gehaald. Met zijn rustige manier van coachen weet hij menig ploeg blik na blik te laten halen. Edwin is nooit te beroerd geweest om ook een competitieploeg te coachen, simpelweg omdat hij het leuk vindt.”

Edwin heeft zich jarenlang op coachniveau bijzonder hard ingezet voor Orca. Met zijn rustige manier van coachen weet hij menig ploeg blik na blik te laten halen.

Marjet Poutsma, wedstrijdcommissaris van Orca

Ook Sarah Sedee, voorzitter van Orca, is ontzettend blij dat Edwin deze titel heeft gekregen. En daarmee spreekt ze voor alle leden van Orca: “Namens de gehele vereniging willen we je ontzettend bedanken voor al je inzet voor de vereniging. Heel Orca was het eens met deze titel, want zij hebben allemaal op jou gestemd.”

Als bedankje ontving Edwin twee bossen bloemen en het kookboek van de topsportkeuken van de KNRB. Met koffie en een heerlijke gepersonaliseerde taart, waarop Edwin al coachend was afgebeeld, werd de winst goed gevierd.

Top 5 Vrijwilliger van het Jaar 2023

PositieVrijwilligerVereniging
1.Edwin ZijpOrca
2.Paul HartogWillem III
3.Sem BloklandAegir
4.Vincent WassenaarLaga
5.Leo SchneemannDe Amstel

Auteur

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

TeamNL Roeien op World Cup I: elf medailles

Nieuws

TeamNL Roeien op World Cup I: Dag 2

TeamNL Roeien

TeamNL Roeien op World Cup I: de Heats

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!