Verenigingen

Zilver op de eerste dag van de Coupe de la Jeunesse!

De eerste dag van de Coupe de la Jeunesse zit erop. Birgit Cornelissen en Fien van Westreenen (JW2x) behaalden een zilveren medaille! Daarnaast kwamen er nog tien Nederlandse ploegen in actie.

We hebben alles voor je op een rijtje gezet (of klik hier voor ’t overzicht met alle uitslagen). Het schema van zondag is bekend en de races zijn hier te volgen (als de pagina niet in een keer werkt, helpt het om de pagina te vernieuwen/opnieuw te laden).

Een overzicht van de ploegen en de roeiers vind je hier!

JW8+ Pien Ruigrok (De Maas), Adine de Keijzer (De Maas), Inez den Hond (Willem III), Florentine de Boer (Willem III), Pau Koster (De Maas), Birgit Cornelissen (De Maas), Pleun Bon (Willem III), Fien van Westrenen (Willem III) en Mees van Nierop (Het Spaarne) (stuur)

Gisteren was de opening van de Coupe de la Jeunesse en werd er al een race gevaren. De meisjes Acht verscheen aan de start in Hazewinkel. Dit was direct de finalerace en de meiden finishten als zesde.

JM4- Paolo Pantano (RIC), Raymond Huisman (RIC), Eli Brouwer (Viking) en Lars Kreiter (Roosendaalse)

De jongens vier-zonder beet vanochtend het spits af. De ploeg werd vijfde in de heat (6.30.85) en dat betekent dat de ploeg vanmiddag in de B-finale moest varen. In deze race roeiden de jongens iets sneller (6.30.62) en dat was goed voor een derde plek. Het goud was uiteindelijk voor de Britse ploeg.

JM2- Jelle Bakker (De Hunze) en Felix Mebius (De Hunze)

Jelle en Felix eindigden op een vijfde plek in hun heat (8.05.84) en werden daarmee ook doorverwezen naar de B-finale. In deze finale finishten zij als derde (8.12.93) achter de Britse en Hongaarse ploeg. De gouden medaille werd gewonnen door de Belgen.

JM2x Hilmar Verbeek (MWC) en Stefan Slagter (Hemus)

Hilmar en Stefan finishsten als vierde in de heat van de jongens twee-zonder. Zij voeren vanmiddag de B-finale, waarin zij er vandoor gingen met de winst (7.00.11) voor de Portugezen (7.03.92) en de Belgen (7.05.02). Het goud was voor Frankrijk.

JM4x Lucas Hofman (C. Tromp), Lodewijk Tilanus (Willem III), Thijs Kroeze (C. Tromp) en Jasper Schaap (De Zwolsche)

De Nederlandse ploeg maakte er een spannende race van. Uiteindelijk eindigden de jongens als derde (6.18.95) met maar 0,01 seconden verschil met de nummer twee Oostenrijk (6.18.94). Gelukkig was ook een derde plek genoeg voor de A-finale. De Nederlandse ploeg eindigde hierin als vijfde (6.23.04). Het goud was voor Ierland (6.12.16).

JW1x Veerle Verhoeven (Phocas)

Veerle kon helaas niet mee met haar concurrenten in de heat. Ze eindigde als vijfde (8.38.56) en dat betekent dat zij vanmiddag in de B-finale startte. Hierin ging het iets sneller dan vanochtend en werd zij vierde in een tijd van 8.36.75.

JW2x Birgit Cornelissen (De Maas) en Fien van Westrenen (Willem III)

Birgit en Fien zijn het toernooi goed begonnen. De meiden wonnen hun heat (7.30.17) en startten vanmiddag in de A-finale. Ook in deze race ging het voorspoedig voor Birgit en Fien. Zij wonnen een mooie zilveren medaille (7.39.22). Het goud ging naar Spanje (7.38.28) en het brons naar de Britse ploeg (7.41.16).

JW4x Pien Ruigrok (De Maas), Pleun Bon (Willem III), Pau Koster (De Maas) en Adine de Keijzer (De Maas)

De meiden dubbelvier werd vierde in de heat (7.11.34). In dit bootnummer was er alleen een A-finale, waar de nummers een, twee en drie zich voor konden plaatsen. De Nederlandse ploeg kwam vanmiddag dus niet meer in actie.

JW4- Florentine de Boer (Willem III), Inez den Hond (Willem III), Aaf Vos (Willem III) en Saartje van der Wurff (Willem III)

De meiden vier-zonder roeide een goede race en de ploeg werd daarmee tweede in de heat. Ze voeren vanmiddag de A-finale. Hierin grepen de meiden naast een medaille en werden zij vierde (7.23.12). Het goud was voor de Britse ploeg (7.08.05).

JM8+ Finn Florijn (Die Leythe), Jelle Koopman (Hemus), Max Jager (Hemus), Joost Schwarz (Het Spaarne), Bas Bosman (Naarden), Sjoerd van Loon (TOR), Hidde Meijer (De Maas), Ies Wiersma (Willem III) en Mees van Nierop (Het Spaarne) (stuur)

De jongens Acht werd derde in hun heat (6.04.66). Ook in dit bootnummer is er alleen een A-finale. Helaas plaatsten alleen de nummers een en twee zich voor deze finale. De jongens kwamen vanmiddag niet meer in actie.

JM1x Joram Nottrot (Alkmaarsche)

Joram werd vanuit Nederland aangemoedigd door de Alkmaarsche. De jongens skiff had maar een race vandaag en helaas kon Joram de concurrentie nog niet bijhouden. Hij eindigde als zesde (7.41.98). Het goud was voor Harrison Rowe (7.18.92) uit Groot Brittannië.

JM4+ Olivier de Boer (Willem III), Willem Stoop (Willem III), Bouke Hoekstra (Willem III), Jaap Worm (Willem III) en Charlotte Russel (Willem III) (stuur)

Ook de ploeg van Olivier, Willem, Bouke, Jaap en Charlotte had vandaag maar een race. Hierin eindigden zij als vierde (6.56.11). De winst ging naar Groot Brittannië (6.29.50).

Coverfoto: Ellen de Monchy