Nieuws

Aegon Nationaal RoeiTeam start in nieuw roeipak het WK

De Nederlandseroei(st)ers verschijnen in een geheel nieuw pak aan de start van de komendewereldkampioenschappen in het Oostenrijkse Linz-Ottensheim. Het roeipak isontwikkeld door Fila, dat meteen ook de nieuwe kledingsponsor wordt van deKoninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB).

Met het oog op de warme en vochtige omstandigheden van de Olympische en Paralympische spelen van volgend jaar,  is samen met Fila (tevens kledingsponsor van TeamNL), fysioloog Koen Levels en enkele toproeiers een project gestart om een optimaal roeipak voor ‘Tokio’ te ontwikkelen.

Mechiel Versluis in nieuw roeipak © Kaj Hendriks

De testresultaten waren zo positief, dat besloten is omtijdens het komende WK al met het nieuwe pak te starten. Zo wordt in het nieuwepak het geproduceerde zweet goed verdeeld en infraroodstraling van de zon vooreen groot deel gereflecteerd. Hierdoor warmt het lichaam minder op en kan erdoor een effectieve zweetverdamping lichaamswarmte worden afgegeven aan deomgeving. Beiden aspecten zijn belangrijk voor een optimale prestatie.

Ook het ontwerp is aangepast. Het rode bovenlijf is ingeruild voor een witte kleur met oranje accenten. Dat is niet alleen prettiger bij hogere temperaturen, het maakt de Nederlandse roei(st)ers ook nog herkenbaarder op de baan.

Achterkant roeipak © Kaj Hendriks

Technisch directeur, Hessel Evertse, is zeer content met denieuwe samenwerking. “Fila heeft de afgelopen jaren bij TeamNL laten zien datzij sport en functionaliteit van kleding voor optimale prestaties hoog in hetvaandel hebben staan. Door onze racekleding te optimaliseren gaan wij daarrichting Tokio profijt van hebben”.

Ook Bert van der Tuuk, directeur van Sportconfex (de producent van Fila sportkleding) is blij met de samenwerking: “Het is een mooie uitdaging om met samen met deze pure atleten optimale kleding te ontwikkelen. De condities in Tokio waren het uitgangspunt, maar de snelle positieve resultaten maken ons nu al trotse kledingsponsor van de KNRB. Een prachtige aanvulling op de samenwerking met TeamNL!”. 

Holland Acht traint op de Bosbaan © Kaj Hendriks

Coverfoto: © Kaj hendriks

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!