Nieuws

De plannen voor de Aegon Bestuursbokaal 2019-2020 zijn gemaakt

“Een record aantal deelnemende studentenverenigingen en nog niet eerder was het niveau van de plannen zo hoog!” aldus de jury van de Aegon Bestuursbokaal!

Op zaterdag 16 november begon weer een nieuwe editie van de Aegon Bestuursbokaal. Sinds de start in 2007 hebben Aegon en de KNRB de ambitie om de kwaliteit van verenigingsbesturen in algemene zin te verbeteren. Hiertoe worden twee momenten per jaar georganiseerd, waarop de bestuurders de strijd aangaan om het beste plan en de sterkste uitvoering. Afgelopen zaterdag was moment één voor de studentenverenigingen tijdens het NSRF Besturencongres in Nijmegen.

Pitch or Ditch tijdens de Aegon Bestuursbokaal 2019-2020

Tijdens het congres werden de verschillende videopitches getoond en werden de plannen toegelicht door diverse bestuurders. Naast de kans op een mooie geldprijs, presenteren de bestuurders hun plannen ook aan andere deelnemende verenigingen. Aegon en de KNRB hopen hiermee niet alleen dat bestuurders worden uitgedaagd om de beste presentatie te geven, ook is het een moment om met elkaar in contact komen, expertise uit te wisselen en van elkaar te leren.

In video’s van maximaal 2 minuten zetten bestuurders hun plan uiteen. Ook dit jaar was te zien dat er met veel enthousiasme en creativiteit aan het maken van de video’s is gewerkt.

De winnaars W.S.R. Argo samen met Age Huitema (juryvoorzitter Aegon Bestuursbokaal)

De winnaar, W.S.R. Argo, van de planpresentaties, dit jaar heeft al langer problemen met onstuimig roeiwater. Om die reden wil de vereniging zich niet langer alleen richten op het klassieke, gladwater roeien maar ook op coastal roeien. Een plan wat een drastische omslag in identiteit van de bijna 100 jaar oude vereniging betekent. Bekijk hieronder de videopitch van Argo. De videopitches van de andere verenigingen zijn te zien via de link.

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Bezoek tijdens de Spelen Het Scheepvaartmuseum: "Iconen op het water"

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!