Nieuws

Het prille roeiseizoen straalt tijdens de Head of the River

Lotte Burgers

Een week na de Heineken was de Amstel dit weekend traditiegetrouw het strijdtoneel van het eerstejaarsklassement (EJK) en voor achten en vieren met junioren, middengroepers, ouderejaars, veteranen en clubroeiers.

Nereus gooide opnieuw hoge ogen met zowel overwinningen van de eerstejaars dames als de eerstejaars mannen acht. Beide boten verstevigden zo hun koppositie in het klassement. Knappe tweede plaatsen waren er in deze velden voor de eerstejaars achten van Orca. Bij de lichte achten wist Laga Nereus voor te blijven en ook Njord presteerde sterk met winst in het eerstejaars lichte dames veld en een derde plek voor zowel de zware als lichte mannen.

Bij de junioren zagen we een oppermachtig Willem III en in de de wat mager bezette gevorderden en elitevelden wisten Skadi, Skøll en de verenigingen uit Delft de langebaanwedstrijd te winnen.

Next up: de Skiff- en Tweehead en zondag 3 april uiteraard de Varsity, waar de eerstejaars klassementen verder gaan met de eerste boord-aan-boord krachtmeting van het seizoen.

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Dit waren de heats en herkansingen van het EK

Nieuws

KNRB onderzoekt effectiviteit en herkenbaarheid van sponsoren

Nieuws

EK 2024: negen Nederlandse boten aan de start

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!