Nieuws

Middelste bruggat Berlagebrug aankomend weekend tijdens 'Heads' verboden

Na een geslaagde Heineken Roeivierkamp en Head of the River, is de organisatie van de Jeugd-/Tweehead en Skiffhead ontzettend blij om zijn mooie wedstrijden na twee covid-jaren weer te kunnen organiseren. Komend weekend wordt het Amstel-drieluik afgesloten en gaat de blik op de korte baan.

Voorafgaand aan deze wedstrijden wil de wedstrijdorganisatie onder de aandacht brengen dat de Berlagebrug deze editie een andere indeling heeft qua bruggaten. Het middelste bruggat is te allen tijde verboden terrein voor roeiers, aangezien dit gebruikt kan worden door overige scheepvaart. Tijdens de race mogen alleen de twee bruggaten aan bakboord wal (Nereus-kant) gebruikt worden. Bij het terugroeien na de finish naar verenigingen die stroomopwaarts liggen, mogen wederom alleen de twee bruggaten aan bakboordwal (Roeicentrum-kant) gebruikt worden. Gebruik van het middelste bruggat op enig moment voor, tijdens of na de race, kan leiden tot diskwalificatie.

Klik op deze link voor een overzichtsplaatje op de website van de Skiffhead. De organisatie wenst de deelnemers een prettige en veilige wedstrijd toe!

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

AROSS en De Hertog organiseerden samen juniorenwedstrijd: 'een geslaagde dag'

Nieuws

ARB: Uitslagen & foto's

TeamNL Roeien

Nederland wint World Rowing Cup na successen op WCIII

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!