Nieuws

Resultaten na eerste heats in Luzern

De strijd om de titels is officieel begonnen. Een prachtige eerste dag met twee europees kampioenschapsrecords geroeid door de vrouwen vier-zonder (Veronique Meester, Ymkje Clevering, Karolien Florijn en Ellen Hogerwerf) en de Holland Acht (Bram Schwarz, Jasper Tissen, Vincent van der Want, Bjorn van den Ende, Ruben Knab, Robert Lücken, Boudewijn Röell, Mechiel Versluis en Aranka Kops). Lees hieronder een update van vandaag per boot.

HALVE FINALE

W4- (Veronique Meester, Ymkje Clevering, Karolien Florijn en Ellen Hogerwerf)
© Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com

DAMES

W2-
[Aletta Jorritsma en José van Veen]
De dames twee-zonder startte vanmorgen als eerste Nederlandse ploeg om 9.06. Jorritsma en van Veen eindigden als tweede achter de Italiaanse ploeg en varen daarmee morgen de halve finale. Klik hier voor de volledige uitslag van de heat.

W2x
[Laila Youssifou en Elsbeth Beeres]
Youssifou en Beeres finishte als tweede en starten daarmee morgen in de halve finale. Klik hier voor de volledige uitslag van de heat.

LW1x
[Marieke Keijser]
Met een flinke voorsprong wint Keijser haar race naar de finish. In de andere heats eindigde Italië en Duitsland met een snellere tijd. Op naar morgen, wie zal er sneller zijn in de finale? Klik hier voor de volledige uitslag van de heat.

W4
[Veronique Meester, Ymkje Clevering, Karolien Florijn en Ellen Hogerwerf] Ook bij de vrouwen is er een Europees kampioenschapsrecord geroeid. De dames wonnen de race glansrijk met een tijd van 6.28.15! Klik hier voor de volledige uitslag van de heat.

W4x
[Roos de Jong, Sophie Souwer, Olivia van Rooijen en Inge Janssen]
De vrouwen dubbelvier komen als tweede over de finish met een achterstand van 1.39 sec op Duitsland. Zij roeien morgen in de herkansing voor een plekje in de A-finale. Klik hier voor de volledige uitslag van de heat.

LW2x
[Martine Veldhuis en Ilse Paulis]
De dames worden tweede in hun heat achter Wit-Rusland. Met 6.53.46 zetten ze ook de tweede tijd neer van het deelnemersveld. Klik hier voor de volledige uitslag van de heat.

M4x (Abe wiersma, Koen Metsemakers, Tone Wieten en Dirk Uittenbogaard)
© Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com

HEREN

M2x
[Amos Keijser en Niki van Sprang]
Keijser en van Sprang worden vlak achter de Poolse ploeg tweede in hun heat. Klik hier voor de volledige uitslag van de heat.

LM4x
[Hilmar Verbeek, David Kampman, Ward van Zeijl en Bart Lukkes]
De heren zijn achter Frankrijk en voor Duitsland als tweede in hun heat geëindigd. Klik hier voor de volledige uitslag van de heat.

M4-
[Jan van der Beij, Nelson Ritsema, Michiel Oyen en Mitchel Steenman]
De mannen vier-zonder zijn derde geworden in hun heat en door naar de halve finale. Klik hier voor de volledige uitslag van de heat.

M1x
[Stef Broenink]
Stef komt in zijn heat als eerste over de finish en zal dus morgenochtend tijdens de kwartfinales weer in actie komen. Klik hier voor de volledige uitslag van de heat.

M4x
[Abe wiersma, Koen Metsemakers, Tone Wieten en Dirk Uittenbogaard]
Uitzonderlijke prestatie van de mannen dubbelvier. Met een tijd van 5.41.76 zijn ze de snelste uit het veld en roeien zij hun beste tijd! In hun heat lieten ze de Duitse ploeg achter zich met een voorsprong van 6,5 sec. Klik hier voor de volledige uitslag van de heat.

M8+ (Holland Acht)
[Bram Schwarz, Jasper Tissen, Vincent van der Want, Bjorn van den Ende, Ruben Knab, Robert Lücken, Boudewijn Röell, Mechiel Versluis en Aranka Kops]
De mannen uit de Holland Acht verslaan Engeland en Italië met een Europees record (5.22.95) in hun heat en zijn daarmee direct door. Klik hier voor de volledige uitslag van de heat.

HERKANSINGEN

W1x
[Lisa Scheenaard]
Met een verschil van slechts 0,1 sec verloor Scheenaard het van de Tsjechische Topinkova Knapkova. Hiermee werd Lisa derde en moest zij de herkansing varen. Dit deed ze met overtuiging en won de race, Lisa kan zich voorbereiden op de halve finale van morgen. Klik hier voor de volledige uitslag van de heat en herkansing.


M2-
[Jacob van de Kerkhof en Kaj Hendriks]
De mannen twee zonder kwamen vanmorgen als vierde over de streep en varen om 15.48 vandaag hun herkansing. In de herkansing zijn Hendriks en van de Kerkhof vijfde geworden. Zij strijden dus niet meer mee in de A-finale.

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Edwin Zijp (Orca) verkozen tot Vrijwilliger van het Jaar 2023

Nieuws

De 24 uur van de Rotte: een unieke roeimarathon tijdens de kortste nacht van het jaar

Nieuws

Van Oord WinterWedstrijden: uitslagen & foto's

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!