Nieuws

Sportief samenzijn Hollandia Roeiclub

De Hollandia Roeicub, de vereniging van oud-internationals, heeft op 29 september meegedaan aan de Bosbaan Sprint-triathlon estafettes.

Onverwachte combinaties namen het tegen elkaar op in teams van drie, waarbij iedere deelnemer ofwel 750 meter zwom, 20 km fietste of 5 km hardliep. Ondanks de ludieke insteek werd op het scherpst van de snede tegen elkaar en tegen de vele andere estafette teams gestreden.

Heel gezellig, maar op het moment suprême ouderwets fanatiek
Alle HRC estafette teams kwamen goed voorin mee. HRC 6 (Tim Heijbrock, Meindert Klem en Maaike Head, zij viel in voor Gerard v.d. Linden) waren overall het snelste estafetteteam en werden winnaar van het mannen estafette veld. Hoera! HRC de Karpers (Marieke Westerhof, Mirjam ter Beek en Sigrid Winkelhuis) werd 2e bij de vrouwenteams en HRC 4 met Frans Göbel, Vincent Muda en invaller Arjan werd 3e bij de mannenteams. Knappe prestaties!

Roeiers maken altijd extra kilometers…
We weten nu dat Marieke behalve hard roeien ook waanzinnig snel kan zwemmen, dat Meindert lekker boven de 50 km/uur trapt als het erom spant en dat het raadzaam is om volgend jaar een telraam op de fietsen te monteren aangezien maar liefst 2 HRC teams een rondje van 5 km teveel hebben gefietst. Oeps 😉

Hollandia roeiclub tijdens bosbaan triatlon 2018 - bij fietsen

Volgend jaar weer
Irene Eijs, Hollandia-aanjager, heeft genoten van de dag. “Het heerlijke weer, de ontvangst en borrel in de OTC ‘skybox’ en de goede sfeer maakte het een actieve top-reünie. Dit jaar was een try-out om te kijken of dit een goede manier is om onderlinge contacten tussen gestopte toproeiers te stimuleren. Wat mij betreft missie geslaagd, volgend jaar weer!”

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Heats, 'races for lanes' en meer op dag 1 van World Cup II

Nieuws

Zo staat het ervoor in het Eerstejaarsklassement

TeamNL Roeien

Veertien Nederlandse boten aan de start van World Cup II

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!