Nieuws

TeamNL Roeien meest succesvolle equipe van dit wereldbekerseizoen

Met Duitsland, Groot-Brittannië, Nieuw Zeeland en Australië voor ons, is Nederland het vijfde land dat in 26 jaar tijd een wereldbekerseizoen heeft gewonnen. Hoewel de talentvolle mannen acht afgelopen weekend in Luzern nog knap een wereldbekerpunt wist te scoren door winst in de B-finale, lag de basis voor de winst van het overall klassement in het succes wat TeamNL de vorige twee wereldbekers heeft geboekt.

”We zijn als roeibond en TeamNL Roeien ongelofelijk trots op deze teamprestatie. Nu we, in de 26-jarige geschiedenis van de wereldbeker roeien, dit als vijfde land hebben weten te presteren is dat een mooie illustratie van onze aansluiting bij de top vijf van de wereld!”, aldus Hessel Evertse, Technisch Directeur bij de KNRB.

In verband met de voorbereiding op het EK en WK deed TeamNL Roeien niet mee aan de derde wereldbeker in Luzern. Hierdoor kregen talentploegen de kans om internationale ervaring op te doen. Racen tegen een internationaal sterk veld leverde voor sommige ploegen snelle tijden en voor andere belangrijke leermomenten op.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!