Nieuws

TeamNL Roeien meest succesvolle equipe van dit wereldbekerseizoen

Met Duitsland, Groot-Brittannië, Nieuw Zeeland en Australië voor ons, is Nederland het vijfde land dat in 26 jaar tijd een wereldbekerseizoen heeft gewonnen. Hoewel de talentvolle mannen acht afgelopen weekend in Luzern nog knap een wereldbekerpunt wist te scoren door winst in de B-finale, lag de basis voor de winst van het overall klassement in het succes wat TeamNL de vorige twee wereldbekers heeft geboekt.

”We zijn als roeibond en TeamNL Roeien ongelofelijk trots op deze teamprestatie. Nu we, in de 26-jarige geschiedenis van de wereldbeker roeien, dit als vijfde land hebben weten te presteren is dat een mooie illustratie van onze aansluiting bij de top vijf van de wereld!”, aldus Hessel Evertse, Technisch Directeur bij de KNRB.

In verband met de voorbereiding op het EK en WK deed TeamNL Roeien niet mee aan de derde wereldbeker in Luzern. Hierdoor kregen talentploegen de kans om internationale ervaring op te doen. Racen tegen een internationaal sterk veld leverde voor sommige ploegen snelle tijden en voor andere belangrijke leermomenten op.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

TeamNL Roeien begint weg naar Parijs in Italië

Nieuws

Roeivereniging Iris start de lente met haar Lentemarathon

Nieuws

Het coastal seizoen start op 2 april met de KNZ&RV Royal Pampus Cup

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!