:
Volg ons: i Instagram t Twitter f Facebook Y Youtube
 

EK Glasgow, 1e finales: 2x zilver en 3x brons

" 15:17 4/8/2018

Ja… tweemaal zilver en driemaal brons! Tien Nederlandse ploegen kwamen vandaag in actie, waarvan acht finales. Ook al pakten de vrouwen acht en de vrouwen dubbeltwee een mooi medaille, helemaal tevreden zijn ze niet.

Lees hier wat er vandaag allemaal gebeurde op het EK in Glasgow! Onderaan, even scrollen, vind je het schema met onder andere de twee finales van morgen. Hier vind je alle resultaten van vandaag en de startlist van morgen van Worldrowing. Volg ons ook op Instagram en Facebook!

W8+ BRONS!
Gefeliciteerd Ellen Hogerwerf, Marloes Oldenburg, Lies Rustenburg, José van Veen, Ymkje Clevering, Monica Lanz, Aletta Jorritsma, Carline Bouw en Dieuwke Fetter. Tot de 1500 meter is de top-3 ongewijzigd, 1. ROU (4.38.04), 2. NED (4.38.87) en 3. GBR (4.39.35) en de verschillen zijn klein. Het lukt onze dames niet om mee te sprinten met de Britten en ze verruilen de 2e plek voor de 3e.

Merijn Soeters spreekt na afloop met een teleurgestelde Lies: “Het was niet waar we hier voor kwamen. We kwamen iets minder goed uit de start dan gisteren, en het duurde wat langer voordat we in het goede ritme zaten. Ik denk dat we iets wisselvalliger waren dan gisteren. We probeerden het steeds wel, dan was het er weer even, maar we konden het niet de hele tijd afdwingen.”

W2x ZILVER!
Een prachtige zilveren plak voor Roos de Jong en Lisa Scheenaard! Het gaat tot de 1500 meter tussen Nederland en Lithouwen. Tot grote verbazing van de reporters zet het Franse duo een sprint in en passeert de nummers 1 t/m 3. Roos en Lisa doen er alles aan om die zilveren plak te pakken. 1. FRA 6.55.99, 2. NED 6.56.29 en 3. LTU 6.56.54.

Lisa en Roos zijn een beetje teleurgesteld: “We balen eigenlijk wel een beetje. We hadden hier bovenaan willen eindigen. Het kan net iets beter tijdens de race. Het zijn zulke kleine verschillen. We hadden twee, drie misklappen en dat nekt je dan op het eindstuk. Maar je staat op het EK op het podium, dus we moeten ook niet zeuren -:).”

W4x BRONS!
CONGRATS, Olivia van Rooijen, Karolien Florijn, Sophie Souwer en Nicole Beukers! Weer een spannende finale. Halverwege liggen onze dames op de 2e plaats, maar de Oekraïne blijft aanzetten en neemt de 2e plek over. Polen ligt de hele race op 1, 6.20.92. 2. UKR 6.23.86 en 3. NED 6.24.95.

Olivia tegen Merijn Soeters: “We hebben gevochten voor wat we waard waren. Dus wat dat betreft ging het goed, het is dan jammer dat er twee boten harder gaan. Voor nu moeten we hier tevreden mee zijn.”

W2- ZILVER!
Wat een spannende race! Op het einde zetten Laila Youssifou en Elsbeth Beeres nog extra aan. “Great move from the Dutch! What a race.” De Roemenen racen zich in de laatste 500 meter van een 3e plek naar de 1e plek. Supergefeliciteerd Laila en Elsbeth met jullie zilveren plak. 1. ROU 7.15.53, 2. NED 7.17.34, 3. ITA 7.17.86.

Laila op Worldrowing: “Tough race, Great Britain went out really fast. We wanted to stick with them and then we managed to pass them as well. Romania did well, they’ve always been strong but we weren’t quite fast enough today.”

LM4x BRONS!
Een fantastische eindsprint van Jorke Kooijenga, Koen van Brussel, Bart Lukkes en Ward van Zeijl brengt de mannen de bronzen plak. De commentator was al benieuwd of de mannen hun sprint weer zouden inzetten, natuurlijk!  Ze passeren de Russen. Congrats mannen. 1. ITA 6.01.01, 2. CZE 6.09.13 en 3. NED 6.10.54.

Ward op Worldrowing: “Great race today, we really fly out. At 1000 meters we saw Czech ahead and Yorke shouted GO GO GO from the bow but then we saw the rest of the field close in so really glad to come away with a medal.”

M4x
Het lukt Abe Wiersma, Koen Metsemakers, Stef Broenink en Dirk Uittenbogaard niet om een plekje bij de eerste 3 te bemachtigen. Tot de 1500 meter liggen ze op de 4e plek. Maar de laatste 250 meter sprinten alle ploegen… De Italianen worden 1e (5.41.92), Litouwen sprint zich naar een 2e plek (5.43.400), Polen 3e in 5.43.88. Nederland wordt 5e.

W4-
Hermijntje Drenth, Willeke Vossen, Marleen Verburgh en Kirsten Wielaard gaan goed weg en klimmen op van een 4e plek naar een 2e plek. Het lukt de dames niet om het vast te houden. Ze finishen als 5e. De 1e plaats is voor de Russen (6.39.97).

M2x
O, wat ontzettend zuur. Niki van Sprang en Amos Keijser roeien de halve finale. Een mooie, snelle start. De hele race liggen de mannen op de 3e plek met zicht op de A-finale. Op het allerlaatste stukje worden ze gepasseerd door de Italianen. Het scheelt echt niets! Italianen worden 3e in 6.25.15 en Niki en Amos klokken 6.25.41 (4e plek). B-finale dus!

M2-
Sander de Graaf en Vincent Klaasses roeien vandaag de B-finale. De hele race liggen ze in het midden van het veld. De mannen finishen als vierde in 6.44.07 net achter de Russen (6.43.61).

Programma zondag

10.52 uur, M1x – C-finale
11.06 uur, LW1x – B-finale
11.20 uur, M2x – B-finale

A-finales
12.45 uur, LW2x
ITA ROU NED POL SUI GBR

13.45 uur, M8+
ITA ROU GER NED GBR RUS

Foto’s Merijn Soeters

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


🎉 Na de huldiging afgelopen weekend, ontving het Aegon Nationaal RoeiTeam 't nieuwe welkomstpakket van TeamNL. 🎁 Een prachtige koffer met een aantal items die staan voor de kernwaarden van TeamNL namelijk EXCELLEREN, RESPECT en SAMEN. 🇳🇱TeamNL is hét sportteam dat Nederland 365 dagen per jaar vertegenwoordigt op internationaal topniveau. #zodoenwedat @teamnlinsta 📷 @merijnsoeters

🎉 🇳🇱 Afgelopen weekend werden de junioren, U23 en elite roeisters en roeiers gehuldigd voor hun prestaties tijdens het EK en WK van 2018! Nogmaals enorm gefeliciteerd allemaal! 📷 @merijnsoeters

Bloed, zweet en... tijdens het @nkindoorroeien. Ook @wsrargo was van de partij. De PromoCommissie legde hun roeiers vast. 📷 @anoukgierveld dank voor het insturen🙏! 📧Jouw foto hier, mail naar communicatie@knrb.nl #roeifotovdweek

De powervrouwen van het Aegon Nationaal RoeiTeam gaan als een speer tijdens hun 1 minuut test 💥 Wil jij dit seizoen meedoen aan een internationale wedstrijd? Heb je jouw profieltest al gedaan? Zondag is de laatste dag om je scores in te leveren. ➡️ Check de link in de bio

Red Bull nieuwe partner van de Holland 8! De mannen acht van het @Aegon Nationaal RoeiTeam kan op weg naar Tokio rekenen op de ondersteuning van @redbullned.

🇳🇱 Ja, en ook Obbe Tibben verbetert zijn record van vorig jaar. Nationaal kampioen U23 licht in 6.14.7! Gefeliciteerd Obbe! Liken = feliciteren.

🇳🇱 Marieke Keijser verbreekt op de NKR haar eigen record! Nieuw Nederlands record 7.02.6 (vorig jaar 7.04.8). Nationaal kampioen U23 licht. CONGRATS Marieke! 🎉🎉

Het Aegon NK indooorroeien is in volle gang. Lekker druk!

#Repost @aboutmovingpilates Ook de mannen van het Aegon Nationaal RoeiTeam volgen tweemaal per week de pilateslessen van Anique! ・・・ Girls, are you done yet?? We want to do pilates 😆🕺🏻#pilates #stretchhour #keepbreathing #corecontrol #bosbaan

💡OPGELET! De profieltesten komen er weer aan. Wil jij dit seizoen meedoen aan een internationale wedstrijd, doe dan de profieltest voor 16 december aanstaande. Waar? Dat mag je zelf weten, op je vereniging, thuis of op hoogte? Graag delen. ➡️ Meer info in de link in de bio!

😬 Wat was het bikkelen bij de @helvanhetnoorden! Wat is erger? Roeien of in de kou aanmoedigen? 📷 Annemarie Vet. 🙏 dank voor het insturen. 📧 Jouw foto hier, mail naar communicatie@knrb.nl

🌫 De roeiers van Aengwirden in Heerenveen waren nét voor de bui binnen. Wat een spannend wolkendek! 📷 Clara van der Geest. #roeifotovdweek 📧 Jouw foto hier, mail naar communicatie@knrb.nl

😍 Joehoe... onze lichte dubbel met Ilse en Marieke staat op de shortlist met genomineerden voor het Sportgala. Op 2 december horen we of ze bij de laatste drie horen. CONGRATS ladies met deze nominatie! Nu nog even wachten tot de 2e.

Het is bijna zover... de @helvanhetnoorden! In 2005 was het wel heel extreem qua weer. Ook al is 't morgen veel beter, afzien wordt het toch. Voor alle deelnemers veel suc6 (& plezier)💪💪. ✉ Heb jij een mooie Hel foto, mail het naar communicatie@knrb.nl 📷 Bert Cocu

🎉 🙌Tadadada... de winnaar van vandaag is @dsrvlaga met een plan over EHBO- en reanimatievaardigheden. Laga gaat naar huis met een cheque van 3500 euro ✔ om het plan verder uit te werken. 20 (!) studentenverenigingen pitchten vandaag hun plan. Juni volgend jaar is de grote finale. CONGRATS Laga! #aegonbestuursbokaal

De Aegon Bestuursbokaal staat op het punt van beginnen! We kijken uit naar de presentaties van de studentenroeiverenigingen. Succes allemaal💪

🎉🏅Het kan niet op voor onze para-roeiers @annikameer en @crnelis. 'Para crew of the year'. Prachtige award van Worldrowing en zó ontzettend verdiend. CONGRATS Annika en Corné! 🌹 #supertrots @teamnlinsta @aegon_nederland @fonds_gehandicaptensport @ksrvnjord

Direct na je ochtendtraining smullen van een havercake met rabarber en aardbei? Da’s wat anders dan zelf je eitje of tosti bakken 😉 De roeiers van het Aegon Nationaal Roeiteam genieten dagelijks van de voordelen van de fonkelnieuwe topsportkeuken 😋

🍂🍃 Prachtig roeiweer bij @nsrvphocas in Nijmegen. 📷 Juliette Breuseker maakte deze foto van Thamar Kroes van de middengroep lichte dames. Wat een mooie herfstplaat 😍, wij zijn fan. ✉ Jouw foto hier, mail naar communicatie@knrb.nl. #roeifotovdweek

Wat een fantastisch roeiweer! Toproeister Olivia van Rooijen is al vroeg in actie op de Bosbaan. Op weg naar de gouden doos 🌈. Ga jij ook nog het water op?

Hoofdsponsor:
Aegon logo
Kledingsponsors:
Partner:
Team NL logobalk