:
Volg ons: i Instagram t Twitter f Facebook Y Youtube
 

WK dag 4 (liveblog woensdag 12 september)

" 07:15 13/9/2018

16.20 LIVEBLOG GESLOTEN
Drie Nederlandse ploegen kwamen vandaag in actie. Annika voer een race for lanes. Zij start vrijdag de finale. De mannen en vrouwen acht lukte het helaas niet om in de heat een ticket voor de finale op zondag te pakken. De herkansingen zijn ook op vrijdag. Het is nu nog niet bekend wanneer de mannen twee-zonder hun kwartfinale gaat roeien. Rogier probeert de mannen nog te pakken te krijgen voor een interview! Tot later.

15.25 Storm in Plovdiv
Er raast een storm over Plovdiv! Alle races (vanaf race 113) zijn afgelast, waaronder die van onze mannen twee-zonder Vincent en Sander.

Rogier Blink laat ons het volgende weten: “Vanmiddag draaide de wind; van schuine wind mee, naar schuine wind tegen. Dat had als effect dat de banen onder de tribune veel minder wind hadden dan andere banen. Toen hebben ze eerst de races stilgelegd nadat de kwartfinales van de LM2x hier wel door verpest waren. Ze verwachten niet dat het eerlijker wordt vandaag en er morgen wel ruimte in het programma zit, hebben ze besloten om de races uit te stellen tot morgen. Sander en Vincent kunnen onverrichter zake terug naar het hotel en die mogen morgen hard aan de bak en hopelijk op een eerlijke roeibaan.”

Merijn Soeters legt natuurlijk de wolken boven de baan vast!

11.35 Even tussenuit, terug om 16.00 uur
De liveblog gaat later vandaag weer live! Om 16.14 uur racet de mannen twee-zonder met Sander de Graaf en Vincent Klaassens voor een plek in de halve finale. Ondertussen is Rogier Blink onderweg voor een interview met de vrouwen acht! Tot straks.

11.25 LUISTEREN Goud van oud 🔉
‘The superb finish of the Dutch’. ‘Just do it!’ was de quote van Muriel van Schilfgaarde en Femke Boelen. En dat is wat de dames deden. Samen met Elien Meijer en Rita de Jong haalden ze goud in de vier-zonder op het WK van 1994. Gisteren waren Femke, Elien en Rita te gast bij de Nieuws BV op NPO Radio 1. Een prachtig interview met mooie en bijzondere herinneringen, luister het hier!

De vier-zonder uit 1994

10.50 Herkansing voor Holland acht
‘Yes, the Netherlands again, in the last 250, the Dutch is throwing everything out….’ Maar de Italianen ‘gooien’ hun boot nog net voor de onze. Het verschil met de nummer 2 Italië is echt helemaal niets, maar daar koop je niets voor. Helaas herkansing voor de acht. 1. GER 5.22.88, 2. ITA 5.24.30 en 3. NED 5.24.65.

10.46 1500 meter
Het gaat nek aan nek tussen ITA, ROU en NED voor een plek bij de eerste 2. Duitsland leidt het veld. Zo spannend!

10.45 Nederland halverwege
Start lijkt niet al te snel van de Holland Acht. Maar op de 500 meter ligt alles nog superdicht bij elkaar. GER is als eerste bij de 1000 meter, 2.38.58. Nederland 4e.

10.42 Holland acht gestart
De nummers 1 en 2 plaatsen zich direct voor de finale op zondag. De acht neemt het op tegen ITA, ROU en DLD. Dat wordt superspannend. Come on, Freek, Lex, Ruben, Mechiel, Simon, Maarten, Boudwijn, Vincent en Diederik (st)! In de eerste heat heeft de USA een world championships best time gevaren: 5.19.20.

10.35 Nog 6 minuten, de Holland acht start om 10.41

10.24 Herkansing, balen!
‘The Netherlands is running out of the water,’ is het commentaar. Helaas, het is niet gelukt! Onze dames varen een herkansing op donderdag. 1. USA 5.56.68, 2. NED 5.59.51, 3. CHN 6.05.31.

10.22 Ae-Ri..
… schreeuwt haar longen uit haar lijf. Come on ladies! Nog 500 meter te gaan… USA ligt nog steeds op 1. ‘The Netherlands is putting the gaz on.’

10.21 Op de 1000…
… liggen onze dames op de 2e plek. ‘The whole field is so competitive!’ De 1e plek is voor de USA 2.56.37, NED 2.59.45. Het is zo spannend!

10.17 De vrouwen acht is weg!
In deze eerste heat nemen de dames, Ellen, Marloes, Aletta, José, Ymkje, Monica, Carline, Kirsten en Ae-Ri het op tegen de achten uit de USA, CHN en CAN. Alleen de nummer 1 plaatst zich direct voor de finale op zondag. Natuurlijk doen ze er alles aan om als eerste over die finish te komen. De vooruitblik van Rogier!

WK vooruitblik Rogier dag 4

🇳🇱🇧🇬 Добро утро – Rogier praat je bij over de dag van vandaag! Een race for lanes voor Annika van der Meer en de heats voor de Holland 8 en de NED Vrouwen Acht. De dag sluiten we af met de kwartfinale van de mannen twee-zonder! Kijk 't filmpje ⬇️Volg onze roeiers via worldrowing of via roeien.nl/liveFonds Gehandicaptensport Team NL Aegon Nederland #WRChamps

Posted by Koninklijke Nederlandsche Roeibond on Wednesday, September 12, 2018


09.55 Achten is wachten…

… we wachten nog even tot 10.17 uur wanneer de vrouwen acht de heat vaart!

09.27 Tweede plek voor Annika
Annika en Bouge lopen uit op de rest van het veld. Tijdens de worldcup in Linz finishte Annika 10 seconden achter Bouge. Wat kan Annika nog laten zien in de laatste 200 meter? Bouge ligt de hele race op plek 1 en die houdt ze vast (9.30.82). Annika is tweede in 9.38.58. Twee seconden eraf -:) Finale op vrijdag, we kijken ernaar uit!

09.20 Halverwege
Op de 1000 meter ligt Annika op de 2e plek achter Perle Bouge. De tijden: 1. FRA 4.39.31, Annika klokt 4.46.02. Wat heeft Annika nog over voor de laatste 1000 meter?

09.14 Annika gestart
Annika in baan 5 neemt het op tegen POL, UKR, USA, BRA en de Franse Perle Bouge. Tijdens de WC II in Linz in juni pakte Bouge de gouden medaille in dit paraveld. Go Annika!

09.00 Race for lanes
Voor het eerst worden op het WK ook pararaces in de skiff gevaren. Annika van der Meer roeit vandaag een race for lanes in de PR2 W1x. Ze gaat natuurlijk alles geven voor de beste baan in de finale. Gisteren al geroeid in de dubbeltwee, heeft die race nog invloed? We gaan het zien! Racetime vanaf 09.14 uur.

Het duurde even voordat alle spullen van Annika in het hotel waren, gelukkig zagen Rogier Blink en Merijn Soeters een verdwaalde TeamNL tas op de bagageband!

07.20 Добро утро!

Dit zijn de races van vandaag. We zijn weer live rond de klok van 09.00 uur.

En Laila van de vier-zonder sprak gisteren na de fantastische herkansing met Rogier!

Rogier en Laila (W4-) na fantastische herkansing

🇳🇱🇧🇬 'Helemaal naar de klote' is de vier-zonder na hun fantastische herkansing! Laila belooft special reporter Rogier dat ze donderdag in de halve finale kneiterhard gaan roeien. Alvast veel succes Laila, Elsbeth, Lisanne en Lies 💪 Kijk hier 't filmpje ⬇️📧Wil jij wat van onze roeiers weten, Rogier gaat voor je op pad, mail je vraag naar communicatie@knrb.nlD.S.R.V. "Laga" A.A.S.R. Skøll SKADI ROTTERDAM Aegon Nederland Team NL #WRChamps Yolanda – Media

Posted by Koninklijke Nederlandsche Roeibond on Tuesday, September 11, 2018

Tags:


Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wat een fantastisch roeiweer! Toproeister Olivia van Rooijen is al vroeg in actie op de Bosbaan. Op weg naar de gouden doos 🌈. Ga jij ook nog het water op?

Zo wil je toch altijd het water op? De middengroep dames van @skollamsterdam op een lege Amstel. Met mist, een opkomende zon en spiegelglad water. Meer kan een roeier, stuur of coach zich toch niet wensen? 📷 Ruud Hoeven. Dank voor het insturen 🙏 ✉Jouw foto hier, mail naar communicatie@knrb.nl

Sweat sweat sweat 💦 Alle ANRT roeiers worden deze dagen uitgebreid getest zodat iedereen een passend trainingsschema krijgt 💪🏼💥

Slidings afstellen…ook bij @proteuseretes in Delft ontkomen ze er niet aan… . 😏 Hoe vaak baal jij als er iemand anders in je boot geroeid heeft? . Dank voor het delen van de #roeifotovandeweek Jasper Vlaar! 👍 . ⚠️ Jouw moment op het netvlies van roeiminnend Nederland? Deel jouw liggende foto met ons via communicatie@knrb.nl

Synchronisatie 😍

Altijd fijn, die eerste meters op gloednieuwe RP3 Rowing ergometers 👌🏼 Op welke ergometer roei jij?

👋 Hey (toekomstig) roeicoach of –instructeur! 🚲 Leer jij anderen graag roeien en zie je hieronder een stad in jouw omgeving? ⬇️Sluit je aan bij één van onze groepen ~ Roei-instructeur Rotterdam (RI-2), start 26 nov, laatste inschrijving 12 nov ’s-Hertogenbosch (RI-3), start 18 jan, laatste inschrijving 6 jan ~ Roeicoach Leiden (RC-2), start 21 nov, laatste inschrijving 12 nov Groningen (RC-3), start 17 nov, laatste inschrijving 7 nov Utrecht (RC-3), start 1 dec, laatste inschrijving 12 nov ~ 📝 Check de link in bio!

De warme zomer ligt inmiddels achter ons…🌞 . Dus nog even nagenieten van de gezellige seizoensafsluiting van de jeugd van Jason! 🌊 . Dank voor het delen van de #roeifotovandeweek van je coach Andre de Vegt, @carmentwechel 👍🏼 . ⚠️ Jouw moment op het netvlies van roeiminnend Nederland? Deel jouw liggende foto met ons via ‪communicatie@knrb.nl‬

👀 Herken jij een jong talent die met kop en schouders boven de rest uitsteekt? 💪 NOC*NSF organiseert op 25 november een Talentdag voor sporters tussen de 12 en 18 jaar. 🚣 Elk jaar scouten we daar talentvolle sporters voor onze mooie roeisport 🏆Zoals Isabel van Opzeeland in 2014. Zij stal onze harten door binnen amper 2 jaar een bronzen medaille op het EK Junioren 2017 te halen! 👉 link in bio

🏆 Roeicoach @jmremmelink mag vandaag wakker worden als roeicoach van het jaar. Hoe gaaf is dat?! ✨ De talentvolle roeiers van @asrnereus en @rtczuidholland mogen in hun handen knijpen met de begeleiding van Jolijn 🤗 . 📷 @mbroeifotos

📣 Yes! Ruim 70 enthousiaste roeicoaches zijn vandaag samen om meer te leren over onze prachtige sport. Ze doen inspiratie op in boeiende workshops over o.a. krachttraining, inspanningsfysiologie en presteren onder druk 👌🏼

🚣 Jaarlijks maken honderden vrijwilligers de roeisport nog mooier en leuker. Je kent ze vast. Ook jouw roeivereniging heeft ze. Die vrijwilligers verdienen een podium. 🏆 Ben jij bestuurslid en wil je een ijzersterke vrijwilliger extra bedanken voor zijn/haar tomeloze inzet? Nomineer diegene voor de titel Vrijwilliger van 2018. 🎫 Naast aandacht voor jullie vrijwilliger & vereniging, wint diegene de KNRB wisselprijs op het Nationaal Roeicongres en een uitgebreid VIP arrangement op de finaledag van de World Cup III te Rotterdam. ❓ Welke vrijwilliger komt er bij jou naar boven? 👉 link in bio

Jong geleerd is oud gedaan! De kids van @rv_tor helpen gewoon ff mee na de clinic. Wat een schatjes❤. #roeifotovdweek 📷 Rob Janssen 📧 Mail jouw mooiste foto naar communicatie@knrb.nl

🇺🇸🥇En de winnaars van de Head of the Charles, M4+ zijn... @ralfrienks, @rikrienks @mpoonsen @roel.vanbroekhuizen en @bjornkw (s). CONGRATS mannen🎉 Liken = feliciteren! #Repost @ralfrienks ・・・ Herres in Boston🔥🇺🇸 #canigetavo #hocr #champ4+ @dsrvlaga @asrnereus @rvwillemiii @ksrvnjord

🇺🇸Ondertussen bij de Head of the Charles. Vandaag race time 🙂! 13.27 + 13.55 (lokale tijd) de M4+ en de 2 achten. 📺Alles live te volgen via hocr.org. Thx @jan.vanderbij voor filmpje en foto's. 💪Succes mannen & @aeri.sperie @skollamsterdam @skadirotterdam

🇺🇸 Abe Wiersma laat je een stukje van de venue zien in Boston bij de Head of the Charles. Wordt steeds drukker! En wij zitten natuurlijk lekker op de fiets 🚴‍♂️

De dames van het Aegon Nationaal RoeiTeam zijn begonnen! Het is weer gezellig druk op het Olympisch Trainingscentrum op de Bosbaan🙌

🇺🇸 Gearriveerd in Boston voor de Head of the Charles! Weld Boathouse (wat een beauty) op een steenworp afstand van Harvard. Bas Thijssen is 't fotomodel en de krijger van de dag😉

🇺🇸Vandaag zijn twee mannen achten en een gestuurde vier vertrokken naar Boston voor de Head of the Charles Regatta🚣🏽‍♀️ Ze hebben een lange vlucht van 8 uur voor de boeg, dus ‘t @mline_nl kussentje komt goed van pas 💤

🌧Wat een dag, zondag 23 september! De koudste 23 september ooit gemeten, dikke wolken en langdurige regenval. De mannen van @skollamsterdam trotseerden kou en regen en gingen toch 't water op voor de @amstelbeker. Wat een helden 💪! 📷 Max Reinders #roeifotovdweek 📧Jouw foto hier, mail naar communicatie@knrb.nl

Hoofdsponsor:
Aegon logo
Kledingsponsors:
Partner:
Team NL logobalk