Ieder jaar worden er zoveel prachtige roeifoto’s ingestuurd. Maar wie heeft de mooiste roeifoto ingezonden dit jaar en gaat er vandoor met de titel roeifoto van 2019? Roeifotograaf Merijn Soeters heeft uit alle roeifoto’s van de week een selectie gemaakt van 12 foto’s. Je kunt op jouw favoriete foto’s stemmen tot en met 6 januari 2020. Op 7 januari maken we de roeifoto van 2019 bekend!

Roeifotograaf Merijn Soeters:
Wat is er toch veel moois te vinden in roeiend Nederland. Er fietsen veel mensen op de kant mee die zich maar al te goed beseffen hoe bijzonder het is wat ze voor zich zien. Gelukkig maken ze er dan ook veel foto’s van!’

‘Bij het uitkiezen van wat ik de twaalf mooiste beelden van het jaar vind, heb ik gekeken naar een aantal dingen. Ik vind beeldvulling heel belangrijk: wat staat waar en is het plaatje compleet? Natuurlijk is het ook belangrijk wat er op staat. Soms is dat heel erg duidelijk en soms moet je er even naar zoeken. Dat laatste kan heel spannend werken. Een aantal fotografen heeft echt nagedacht over hoe ze iets anders kunnen laten zien dan anders, zoals de foto van Renée tijdens de marathon. Ze had natuurlijk ook wel de tijd, toen ze aan het sturen was!

Het belangrijkste bij deze twaalf beelden is dat ze je uitnodigen: je zou er zo graag bij willen zijn. Ze laten het roeien zien op hun mooist. Zonder al te veel modieuze filters: we bewerken allemaal een beetje, maar natuurlijke foto’s zijn uiteindelijk toch het mooist en het meest tijdloos. Dus weersta de filters in je telefoon.

Een tip van Merijn voor 2020
‘Je kunt niet altijd veranderen wat je ziet, maar wel vanaf waar je het ziet. Je perspectief is heel belangrijk wanneer je probeert je beeld mooi te vullen, of bijvoorbeeld probeert een goed overzicht te krijgen. Dus loop rond met je camera, zak eens door je knieën of ga ergens op staan. En stuur dan je favoriete foto op naar [email protected]!’

Je kunt stemmen tot en met 6 januari 2020. Op dinsdag 7 januari maken we de roeifoto van 2019 bekend.

Ontdek meer roeiverhalen

Michiel en zijn team bereiden zich voor op de unieke Elfsteden roeimarathon

De Atlantische Oceaan overroeien voor Het Vergeten Kind en Jeugdfonds Sport en Cultuur

25 jaar marathonroeien: avontuur voor iedereen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!