TeamNL Roeien

Aegon Nationaal Roeiteam klaar voor het EK 2019

© Merijn Soeters - www.merijnsoeters.com

Hoofdcoaches Mark Emke (Mannen) en Josy Verdonkschot (Vrouwen) hebben vandaag hun selecties voor het Europees Kampioenschap Roeien bekend gemaakt. In totaal verschijnen er 15 ploegen aan de start in het Zwisterse Luzern.  

De damesselectie bereidt zich momenteel voor op het EK 2019 in Pusiano, Italië. Ten opzichte van de selectie voor World Cup I zijn er een aantal aanpassingen. Roeisters Elsbeth Beeres en Laila Youssifou vormen weer een duo. Waar zij vorig jaar op het EK in de twee-zonder een zilveren medaille binnen haalden, varen zij dit EK als dubbeltwee. Marieke Keijser is na een lange blessureperiode weer terug aan de start in de lichte skiff. De definitieve opstelling van de acht is nog niet bekend. Op grond van het definitieve programma zal worden beslist of de twee-zonder ook in de acht start.

Een groot deel van de mannenselectie bereidde zich de afgelopen periode voor in Obertraun, Oostenrijk. Onder andere de prioriteitsploegen Holland 8 en dubbelvier hopen met deze voorbereiding een optimale prestatie te kunnen neerzetten in Luzern.

Het Aegon Nationaal Roeiteam vertrekt op dinsdag 28 mei naar Luzern, Zwiterland. Het EK 2019 duurt van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni.

Later dit seizoen staat het WK in Oostenrijk (Linz/Ottensheim, 25 augustus tot en met 1 september) op het programma. Dit is tevens een kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. De Nederlandse ploegen moeten dan bij de top 6 (Achten top 5) eindigen om als TeamNL naar de Spelen in Tokio te kunnen.

De roei(st)ers nemen verder nog deel aan World Cup II (een deel van de mannenselectie en pararoeiers), Henley (vrouwenselectie) en World Cup finales in Rotterdam (12-14 juli).

De volledige selectie voor het EK 2019 vind je hier.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!