TeamNL Roeien

Een plons in het water op dag 2 van het WK

Dag 2 van het WK begon heel ontspannen voor de Nederlandse equipe. De boten die niet in actie hoefde te komen, deden hun ochtendtraining en de andere ploegen bereidden zich voor op hun taak van vandaag: zo hard mogelijk roeien. Benieuwd hoe het is gegaan? Lees dan snel verder!

Corné de Koning ©Merijn Soeters

PARA-PLOEGEN

Nadat Corné gisteren een succesvolle heat roeide samen met Annika, mocht hij vandaag in de skiff laten zien waar hij zo hard voor traint. Ook in de para-skiff laat hij weer zien waarom zijn achternaam de Koning is, met ruim 45 seconden voorsprong won hij de heat.

PR2 M1x | A finale | Corné de Koning

Lisa Scheenaard & Roos de Jong ©Merijn Soeters

VROUWEN

Roos en Lisa werden in verband met verschillende blessures uit elkaar gehaald, maar vandaag mochten ze weer zoals vanouds samen aan de start verschijnen. Dit deden ze dan ook vol passie en agressiviteit in de techniek, met een eerste plek plaatsen zij zich direct voor de halve finale. Na de moeizame start van gisteren, herpakten Hermijntje en Kirsten zichzelf vandaag. Tot de 1500 meter lagen ze op de eerste plek, uiteindelijk moesten ze hun hoofden buigen voor Tsjechië en Denemarken, de derde plek is genoeg voor de kwartfinale.

W2x | halve finale | Roos de Jong en Lisa Scheenaard
W2- | kwartfinale | Hermijntje Drenth en Kirsten Wielaard

Lichte mannen dubbelvier ©Merijn Soeters

MANNEN

De lichte mannen dubbelvier was de eerste mannenploeg in actie vandaag. Ondanks dat zij een nette race roeiden, waren het de Chinezen die aan het langste eind trokken. Morgen kunnen de mannen in de herkansing nog strijden voor een plek in de A finale. Michiel en Freek deden wat ze moesten doen, een steady race roeien en zich plaatsen voor de kwartfinale. Maar wat gebeurde er bij de finish? De mannen lieten aan de Nederlandse fans vast zien dat er gezwommen dient te worden als er een Nederlandse ploeg wint op het WK. Gelukkig kwamen ze ook heel behendig weer in de boot, zelfs de Zwitserse roeibond was onder de indruk!

LM4x | herkansing morgen | David Kampman, Damion Eigenberg, Ward van Zeijl en Bart Lukkes
M2- | kwartfinale | Michiel Mantel en Freek Robbers

Zie hieronder het tijdschema voor morgen. Volg de wedstrijden live via de livestream. Daarnaast houden wij je via onze social kanalen (InstagramFacebookTwitter) zoveel mogelijk op de hoogte van de planning en resultaten.

Coverfoto (Kirsten Wielaard & Hermijntje Drenth): ©Merijn Soeters

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Elf boten in actie bij A-finales World Cup II

TeamNL Roeien

Heats, 'races for lanes' en meer op dag 1 van World Cup II

Nieuws

Zo staat het ervoor in het Eerstejaarsklassement

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!