TeamNL Roeien

Ongewijzigde Holland 8 gaat voor winst in Tokio

© Merijn Soeters - www.merijnsoeters.com

Bondscoach Mark Emke heeft de eerste keuzes gemaakt in de mannen boord-selectie van het Aegon Nationaal Roeiteam. De zilveren Holland 8 (WK 2019 in Linz, Oostenrijk) zal in dezelfde samenstelling de strijd aangaan om olympisch goud. Daarnaast heeft Emke na selectiewedstrijden een vierzonder (M4-) geformeerd die de olympische plaatsing veilig moet stellen.

‘Wehebben bij de afgelopen WK kunnen zien waartoe de Holland 8 in staat is. Ditjaar willen we nog meer en telt maar één ding: winnen in Tokio. Deze groep kandat en geef ik dus het vertrouwen‘ aldus Emke. ‘Daarnaast hebben we alle belangbij een sterke vierzonder’. Deze boot moet, na de 7e plek op het WK2019, nog wel voldoen aan de nationale kwalificatie-eis. 

Daar blijft het niet bij, want ook een tweezonder zal nog proberen Tokio tebereiken. Zij zullen daartoe deelnemen aan het Olympisch Kwalificatie Toernooivan 17-19 mei in Luzern, Zwitserland. De bemanning voor deze boot wordt op eenlater moment bepaald.

De boordselectie vertrekt maandag 20 januari naar het trainingskamp in het Portugese Avis. In aanloop naar de Spelen nemen de roeiers, naast verschillende trainingskampen, in ieder geval nog deel aan de World Rowing Cup-wedstrijden in Sabaudia (Italië) en Luzern (Zwitserland).
 

DE PLOEGEN

Holland 8 (M8+):           
Aranka Kops (stuurvrouw), Robert Lücken, Björn van den Ende, Bram Schwarz, Maarten Hurkmans, Simon van Dorp, Jasper Tissen, Ruben Knab, en Mechiel Versluis.

Vierzonder (M4-):
        
Jan van der Bij, Nelson Ritsema, Sander de Graaf en Boudewijn Röell

Coverfoto © Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Edwin Zijp (Orca) verkozen tot Vrijwilliger van het Jaar 2023

Nieuws

De 24 uur van de Rotte: een unieke roeimarathon tijdens de kortste nacht van het jaar

Nieuws

Van Oord WinterWedstrijden: uitslagen & foto's

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!