TeamNL Roeien

Wereldkampioenen Stef Broenink en Melvin Twellaar nieuwe ambassadeurs Missie H2

Stef (l) en Melvin (r) tijdens World Cup III in Luzern, door Benedict Tufnell

De KNRB en trotse partner van de Nederlandse roeisport “Missie H2” breiden de samenwerking richting de Spelen van Parijs verder uit met TeamNL roeiers en regerend wereldkampioenen Stef Broenink en Melvin Twellaar als nieuwe ambassadeurs. Samen gaan we voor goud. In Parijs en in de opbouw van de Nederlandse waterstofeconomie.

Zichtbaarheid en slagkracht vergroten

Missie H2: “Ergens voor gaan en het maximale eruit halen zit in onze genen. Koers kiezen en niet opgeven. Dat is onze gezamenlijke kracht. Daarom zetten we onze schouders eronder, net als Stef en Melvin en de roeiers van TeamNL. Samen laten we heel Nederland kennismaken met de spetterende energie van waterstof. Dat is onze missie.”

Met de samenwerking willen Missie H2 en de KNRB de zichtbaarheid en slagkracht van de missie vergroten. Concreet is het doel van de missie om samen met haar partners “Gasunie”, “Shell”, “Remeha”, “Eneco”, “Toyota”, “Vopak”, “Port of Amsterdam” en “Groningen Seaports”, de overheid en een groot aantal Nederlandse bedrijven in de zomer van 2024, tijdens de Spelen in Parijs, een miniketen gerealiseerd te hebben die leidt tot een volledig functionerende waterstofmarkt in 2030. Als eerste land ter wereld.

De KNRB en TeamNL Roeien zijn trots daaraan bij te dragen, en in het verlengde daarvan samen met het Watersportverbond en de partners van Missie H2 roei- en zeilverenigingen via de Energy Challenge te helpen met hun plannen op verduurzaming.

WK-goud voor Melvin Twellaar (l) en Stef Broenink (r), door Nikola Krstic/BSR Agency

Mannen Dubbeltwee

Sinds 2020 vormen roeiers Stef Broenink (“K.S.R.V. Njord” – Leiden) en Melvin Twellaar (“G.S.R. Aegir” – Groningen) de Nederlandse Mannen Dubbeltwee, en met succes: in Tokio won het duo olympisch zilver en in 2023 werden ze met overmacht wereldkampioen tijdens het WK in Belgrado.

Met kwalificatie op zak is de koers naar de olympische finale in Parijs inmiddels volop ingezet. Met de steun van Missie H2 en haar partners gaan ze op 3 augustus 2024 voor het ultieme doel: goud op de Spelen.

Melvin (l) en Stef (r) worden wereldkampioen op het WK 2023 in Belgrado, door Nikola Krstic/BSR Agency

Missie H2 ambassadeurs

Naast Stef Broenink en Melvin Twellaar blijven ook TeamNL pararoeier Corné de Koning en olympisch kampioen in het zeilen Marit Bouwmeester als ambassadeurs verbonden aan Missie H2. Zowel in aanloop naar, tijdens als in de nasleep van de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!