TeamNL Roeien

World Rowing Cup III bijna van start

Morgen gaat de World Cup III van start op de Willem-Alexander Baan in Zevenhuizen. Veel internationals zijn deze week begonnen met trainen op de baan in voorbereiding op de laatste World Cup van dit seizoen. Het belooft in het merendeel van de velden een spannende onderlinge strijd te worden met veel Nederlandse ploegen aan de start.

Ilse Paulis en Marieke Keijser zijn dit jaar het boegbeeld van de World Cup in Rotterdam. Na een individuele start op het Europees Kampioenschap, maakt Keijser tijdens deze World Cup haar rentree in de lichte dubbeltwee. Voor de dames wordt het een testmoment in de voorbereidingen naar het WK waar ploegen zich kunnen kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokyo.

Talentploegen
Naast de roeiers van het Aegon Nationaal RoeiTeam starten deze World Cup weer enkele talentenploegen. Sommige roeiers hebben zich vorige week tijdens Henley Royal Regatta kunnen meten aan grote internationale tegenstand. Zo heeft skiffeur Guillaume Krommenhoek de finale tegen Europees Kampioen Oliver Zeidler geskifft. De dames vierzonder heeft zelfs hun succesvolle seizoen kunnen aanvullen met een Henley overwinning. Voor andere talentenploegen wordt dit een eerste grote krachtmeting, bijvoorbeeld voor de lichte dames dubbelvier met Anna Verkuil, Yumiko van Diest, Marike Veldhuis en Mette Beugelsdijk.

Uiteindelijk niet alle ploegen van start
In de week voorafgaand aan het evenement is besloten niet alle ploegen te laten starten. De dames talenten vierzonder, dubbelvier en de lichte mannen skiff starten niet. Daarnaast verschijnt de vrouwen dubbeltwee met Beukers en Scheenaard niet aan de start, maar start Lisa Scheenaard in de skiff.

Kijk voor meer informatie over alle startende roeiers en teams hier.

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

AROSS en De Hertog organiseerden samen juniorenwedstrijd: 'een geslaagde dag'

Nieuws

ARB: Uitslagen & foto's

TeamNL Roeien

Nederland wint World Rowing Cup na successen op WCIII

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!